Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Учредяват дружество за новата индустриална зона

Автор: "PoligrafF", от 14.03.2011 0
Кметът Димитър Николов предлага на общинските съветници в Бургас да гласуват за учредяването на „Логистичен и индустриален парк – Бургас” ЕАД. В съвместното дружество ще участват Община Бургас и държавната „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

Кметът Димитър Николов предлага на общинските съветници в Бургас да гласуват за учредяването на „Логистичен и индустриален парк – Бургас” ЕАД. В съвместното дружество ще участват Община Бургас и държавната „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

Те ще обединят усилията си за изграждане на модерна и функционална индустриална зона на територията на Промишлена зона „Север” – Бургас. „През 2012 година ще имаме готова магистрала „Тракия” и градът става още по-важен транспортен и логистичен център. За новата индустриална зона имаме запитвания и сега, но аз се надявам на още по-голям интерес. Длъжни сме да осигурим на инвеститорите добри условия за бизнес”, смята кметът Николов.

Съгласно подготвения проект в новото акционерно дружество Общината ще участва с апорт на недвижимите имоти в избраната територия, а дружеството с финансов ресурс, необходим за изграждане на вътрешната инфраструктура.

На по-ранен етап /с решение на местния парламент/ Община Бургас извърши всички законови процедури във връзка с новия статут на имотите, а също така спечели европейски средства /2 400 000 лв./, с които бе построено локално пътно платно, осигуряващо безопасна транспортна връзка с индустриалната зона. Подготвен е проект на устав на дружеството, съгласуван с експерти на двете страни. Като целесъобразно към настоящия момент се предлага решение за учредяване на еднолично дружество, чийто капитал е изцяло собствен на Община Бургас.

След учредяването в него ще бъде поканено като акционер държавното предприятие. По този начин Община Бургас изцяло ще определи условията за управление и участие в дружеството, което не е пречка за последващо партньорство с „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Община Бургас подава ръка на всички инвеститори, развиващи екологично чисти, високотехнологични производства, например: логистични паркове, зърнобази, производства в областта на електрониката и др.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или