Фейсбук съсипва брака ви!

Автор: Петя Лунд, от 02.05.2011 5
Ако водите щастлив семеен живот, избягвайте Фейсбук! Според данни на британското издание "Дейли мейл" всеки пети развод в САЩ и Великобритания и всеки десети в Австрия се дължи на флиртове в социалната мрежа.

Ако водите щастлив семеен живот, избягвайте Фейсбук! Според данни на британското издание “Дейли мейл” всеки пети развод в САЩ и Великобритания и всеки десети в Австрия се дължи на флиртове в социалната мрежа.  

В миналото следите на изневярата се проследяваха по отпечатъци от червило по ризата, подозрителни ухания по пуловера или случайно намерени любовни бележки. Днес има нови начини за разузнаване. Най-активната и агресивно растяща комуникационна мрежа Фейсбук с над 600 милиона регистрирани потребители от целия свят е идеалното място не само за завързване на флиртове и афери, но и за разкриването им. И не само! Измамени половинки използват Фейсбук-разследването си като доказателство в съда.

Опасен флирт във Фейсбук!

Според проучване на американската Академия по семейно право повече от 80% от адвокатите, занимаващи се с бракоразводни дела, използват като доказателство дейността на съпруга или съпругата в социалните мрежи. Като причина за развода често се назовава: Фейсбук-флирт! Често потребителите забравят, че публикуваната информация е обществено достояние. И така се стига дотам, че отегчени партньори от дългогодишни връзки започват да търсят я първата си любов, я някой стар флирт или бивше гадже. Никъде търсенето не е по-лесно, отколкото във Фейсбук. Но както отбелязва председателката на Академията по семейно право Марлене Ескинд Моузез: “Никой не открива по-бързо подозрителни новини или пък коментари от измамения или мнителния партньор.”

Чрез публичното споделяне на личния си живот, хората стават все по-уязвими. Освен това огромният брой на леснодостъпни платформи за запознанства подтиква към изневяра. Дори и защитните пароли не помагат. В последните години се забелязва бум на компютърни фирми, които срещу съответното заплащане получават пълен достъп до централния компютър на съответната мрежа или платформа, а от там и директно към личната кореспонденция на измамника. Предлага се и специален софтуер за проследяване на цялото сърфиране в интернет.

Проблемът не е в мрежата

По този начин млада англичанка разбира чрез Фейсбук, че съпругът й е подал молба за развод. Друга млада британка прекратява брака си, след като открива, че съпругът й има онлай- афера. Дори звездите не остават пощадени: световно известната Ева Лонгория също се разделя със съпруга си след като разкрива негова връзка с друга жена - отново с любезното съдействие на Фейсбук. Брачният консултант Тери Риъл смята, че някои от Фейсбук- потребителите си създават парелелна онлайн-действителност, за да изживяват тайни страсти или влечения. Както Риъл казва пред “Дейли Мейл”: “Не Фейсбук е проблемът, а отслабващата с времето любов между брачните партньори.”

 

Източник: DW

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или