Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Фонд за деца с церебрална парализа стартира с 50 000 лева

Автор: "PoligrafF", от 30.05.2011 6
Днес Мобилтел и Фондация Помощ за благотворителността в България обявиха създаването на фонд „Нека повярваме” за подкрепа на деца с церебрална парализа.

Днес Мобилтел и Фондация Помощ за благотворителността в България обявиха създаването на фонд „Нека повярваме” за подкрепа на деца с церебрална парализа.   Първата сума в новия фонд ще внесе Мобилтел. Тя ще бъде усвоена за развитието на Център за комплексни услуги за деца с детска церебрална парализа (ДЦП) в Дом за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов”, град Бургас.  

Този дом беше избран след обстоен анализ на експерти от Фондация помощ за благотворителността в България (ФПББ), които са партньор в инициативата.   Новооткритият център ще предлага услуги за повече от 100 деца годишно от Бургас и района. В него те ще могат да получат комплексни здравни, социални и образователни грижи съобразно потребностите си.

До момента в Бургас функционират три дневни центъра, които приемат децата с увреждания от града и района. По официални данни са над 1000.   Новото е, че Фонд „Нека повярваме” ще улесни родителите при осигуряване на комплексни грижи за техните деца. За да участват в програмата, родителите е нужно само да подадат заявление към дома в Бургас. С първоначалната сума,  дарена от М-Тел, ще бъдат обучени и назначени трима  рехабилитатори и един психолог.

В бъдеще, с набирането на допълнителни средства във фонда, домът ще може да разшири услугите си и обхвата на децата, които да се възползват от тях.   На събитието присъстваха зам.кметът на град Бургас д-р Лорис Мануелян, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани, директорът на РДСП Тони Костова, Елица Баракова, председател на Фондация Помощ за благотворителността в България.  

Според данни от проучването в град Бургас и района има нужда от предоставяне на услуги за децата с ДЦП, особено такива, насочени към ранна интервенция на уврежданията. Създаването на центъра ще позволи на децата и семействата не само от територията на общината, а и от цялата Бургаска област, да ползват специализирани услуги, които се базират на цялостно планиране на работата с децата в здравен, социален и образователен аспект.

Добави в Svejo

Коментари (6)

Ралица, 30.05.2011, 17:26
Хубава инициатива!
Г.Г., 30.05.2011, 17:28
Адмирации и от мен! Трябва да даваме всичко за децата на Б-я!
Фифо, 30.05.2011, 17:45
Браво!
Таня, 31.05.2011, 00:23
Страхотно!!!!Ако може да се привлече и доц.Чавдаров би било страхотно-уникален доктор.Казвам това,защото той помогна страшно много на моето дете. ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ТОВА НАЧИНАНИЕ!!!
П ПАНЕВА, 31.05.2011, 12:39
БРАВО БРАВО БРАВО
Elyza, 21.06.2011, 02:51
Kudos to you! I hadn't thoguht of that!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Сезонът на банските си отива. Време е да поотпуснем душите със сезона…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или