Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Фотоколекция от "Кулите на светлината" на юг от Бургас покори сърцата на бургазлии

Автор: "PoligrafF", от 06.11.2014 0
„Кулите на светлината“ привлякоха с мистичната си обаятелност тълпи от любопитни очи, както някога самите Морски фарове са били притегателна сила за моряците. Впечатляващата колекция от фотографии на Татяна Байкушева бе представена снощи в изложбената зала на Бургаска библиотека на бул. “Булаир” №10. В нея влизат кадри от десетте морски фара, разположени от Пристанище Бургас на юг до Маслен нос.

„Кулите на светлината“ привлякоха с мистичната си обаятелност тълпи от любопитни очи, както някога самите Морски фарове са били притегателна сила за моряците. Впечатляващата колекция от фотографии на Татяна Байкушева бе представена снощи в изложбената зала на Бургаска библиотека на бул. “Булаир” №10. В нея влизат кадри от десетте морски фара, разположени от Пристанище Бургас на юг до Маслен нос.

„Изложбата е продължение на една моя предишна тема, свързана с показване на красиви места по Черноморието. Самите морски фарове, които са по Южното Черноморие, мисля че могат да бъдат разглеждани като част от културното наследство на България, тъй като са много красиви, хармонични сгради. Очевидно хората, които са ги строили, много са си разбирали от работата“. С тези думи авторката описва изложбата „Кулите на светлината“.

Повечето от снимките са заснети в рамките на една година, но в колекцията влизат и по-стари кадри. Сред най-любопитните фотоси са тези, правени от въздуха. Байкушева смята, че най-голям интерес биха представлявали фаровете в Поморие и на Маслен нос, тъй като те са сред най-трудно достъпните по Южното Черноморие.

Трудността, обаче, не е притеснила фотографката, която признава, че е търсила най-интересните гледни точки. Този стремеж я е отвел на своеобразно приключение с рибарска лодка сред бурното море и на пътешествие с придружители от военноморските сили.

Спомоществуватели за реализирането на изложбата  са Пристанище Бургас, вестник „Черноморски фар”, сайт „Черноморие.бг и Хидрографски район- Бургас към военноморските сили. По повод прекрасната изложба издателят на вестник „Черноморски фар” удостои Татяна Байкушева с плакет за фаропазител. Байкушева получи и поздравителен адрес от капитан първи ранг Георги Георгиев - командир на пункт за базиране - Варна, връчен от капитан лейтенант Елица Тодорова - командир на Хидрографски района - Бургас към ВМС.

Експозицията ще бъде на разположение на бургазлии и гостите на града до края на месец ноември. Входът е свободен за всеки, който иска да разгледа фотографиите. Откриването предизвика внушителен интерес, който авторката се надява да се запази до края на гостуването на фаровете в библиотеката.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или