Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хапваме смокини за здрави кости и силен имунитет

Хапваме смокини за здрави кости и силен имунитет

За родина на смокинята се смята Средния Изток, ала днес ниското ароматно дръвче е разпространено и по цялото Средиземноморие край южните брегове на Черно море. Плодовете му крият редица здравословни ползи, включително са препоръчвани на бременни жени, пациенти със сърдечни и сърдечно-съдови заболявания.

За родина на смокинята се смята Средния Изток, ала днес ниското ароматно дръвче е разпространено и по цялото Средиземноморие край южните брегове на Черно море. Плодовете му крият редица здравословни ползи, включително са препоръчвани на бременни жени, пациенти със сърдечни и сърдечно-съдови заболявания.

Смокините имат ниско съдържание на калории, никакъв холестерол и малко мазнини. За сметка на това са богати на витамини, минерали и фитонутриенти. В плодовете се съдържат витамините А, С, Е и К, рибофлавин, фолиева киселина, калий, калций, желязо, магнезий, цинк, бетакаротени и лутеин.

Плодовете на смокинята спомагат за коригиране на кръвното налягане и холестерола в кръвта. Чаят от смокинови листа пък е известен със свойството си да стимулират тялото да синтезира инсулин, което е препоръчително при пациенти с диабет, които инжектират инсулин като форма на лечение. Освен това, отварата спомага и за ограничаване на триглицеридите, заздравявайки кръвоносните съдове.

Едно от по-малко известните свойства на смокините е да спомагат за сформирането на здрави кости. Те съдържат "вълшебното трио" на здравия скелет - магнезий, калций и витамин К2. Балансираният прием подсилва костите и пречи на отлагането на калций в кръвоносните съдове.

Високото съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали се отразяват добре и на имунитета, предпазват от анемия и подсилват общия тонус на организма, без да натрупват излишни килограми в рисковите зони. Високите нива на желязо повлияват хемоглобина и поради тази причина често са препоръчвани на бременни жени, които трябва да поддържат високи нива на червени кръвни телца.

Специалистите препоръчват да ги консумираме сурови, или в краен случай под формата на сладко или сушени, стига да няма добавена захар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега