Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хирурзите на УМБАЛ "Дева Мария" извършиха успешно поредна сложна операция

Хирурзите на УМБАЛ "Дева Мария" извършиха успешно поредна сложна операция

Хирурзите са с дългогодишен опит в лечението на онкологичните и неонкологични заболявания на черния дроб и панкреаса. Поредният успешно изписан пациент след изключително голяма и сложна операция е 67-годишният Димо Димов от сунгурларското село Подвис.

Хирургичниятекип на УМБАЛ „Дева Мария” е високо квалифициран,  рутиниран в извършването на рискови и изключителносложни коремни операции, включително чернодробни, панкреасни, стомашни идебелочревни, като се покрива оперативното лечение на всички онкологичнизаболявания в коремната кухина.

Хирурзите са с дългогодишен опит в лечението наонкологичните и неонкологични заболявания на черния дроб и панкреаса. Поредният успешноизписан пациент след изключително голяма и сложна операция е 67-годишният ДимоДимов от сунгурларското село Подвис.

„Проблемите гиимах от година, но все пробвах с лекарства – минаваше ми ден за ден. Като мезаболи, вземах хапче, след две-три седмици пак. Докато не изпаднах в криза вкъщи, със страшни болки”, обяснява Димо. След силния пристъптой постъпва в Хирургичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария”, където уточняватдиагнозата му – тумор на панкреаса. Оказва се, че в неговияслучай се касае за рядката форма интрадуктална папиларна муцинозна неоплазия.

Пациентътпретърпява изключително сложна операция, известна като операция на Уипъл.Тази интервенция се смята за най-сложната в коремната хирургия, като досегапациентите трябваше да пътуват до специализирана клиника в София заизвършването й. По статистически данни, смъртността е близо 5%, а честотата наусложненията достига 60%. Операцията включва изключително сложно отстраняване на част от панкреаса, дванадесетопръстника, както и жлъчните пътища извън черния дроб.

„Всички тезиоргани са разположени много надълбоко в организма и са заобиколени от големи иважни кръвоносни съдове, като всяка грешка може да е фатална. Следващият, непо-малко сложен, етап от операцията представлява съединяване на панкреаса,жлъчните канали и стомаха с тънкото черво на пациента”, разяснява д-р Георгиев,който извършва операцията с ръководителя на екипа д-р Анатоли Карашмалъков,дългогодишен университетски преподавател.Операциятапротича рутинно, Димо е изписан без никакви усложнения.

„Това ехирургия, която изисква топ ниво на квалификация на екипа, в отличнаколаборация с останалите звена - реанимация, образна диагностика, кардиология,за да могат да бъдат посрещнати всички евентуални усложнения и да бъдаттретирани адекватно”, коментира началникът на Отделението по хирургия д-рКарашмалъков.  

Въпреки високорисковите операции от този тип, които ежедневно извършва, екипът може да сепохвали с нулева следоперативна смъртност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега