Христо Стоичков за автобиографията си: Тази книга е най-вече за децата!

Автор: Ирина Й., от 16.12.2018 0
Футболната легенда раздава автографи в Бургас.

”Тази книга е за всички, най-вече за децата. Да видят за какво става въпрос - откъде сме тръгнали, какво сме направили. И един ден, дай Боже, някои от тях да вървят по нашите стъпки, като Петър Жеков, Наско Сираков, от малка България към световния спорт”.

Това коментира Христо Стоичков минути преди да се срещне с десетките си почитатели, очакващи да получат автограф върху копието си от автобиографичната книга на футболната легенда - “Христо Стоичков. Историята”. Тя е написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков и разказва за  пътешествието на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“.

На въпрос кое поприще намира за по-лесно - футболът или журналистиката, изненадващо носителят на Златната топка за 1994 година, обяви, че спортът е по-трудната професия. ”На терена трябва да бягаш, а в телевизията съм си аз. Каквото направя, така се приема в обществото”, коментира Камата, който в момента е част от спортния екип на американската телевизия за испаноговорящи “Унивисион”.

Натурален, искрен и с типичния си директен и леко пиперлив език, Стоичков сподели, че най-труден жанр за него е интервюто, тъй като трябва да опознаеш достатъчно добре човека, когото ще интервюираш, не можело просто “да го хванеш за яката и да му кажеш - говори”.

Колкото до книгата, футболната легенда призна, че написването й е било трудно - да си спомни всичко, да го разкаже както се е случило. Но освен това, работата по автобиографичния том е била и много емоционален процес, също толкова, колкото срещите с децата по време на премиерите на изданието.

След кратката си среща с медиите, Стоичков пристъпи към повода да бъде в Бургас - срещата с почитателите си. Първи, разбира се, бяха най-малките - децата от детско-юношеската школа на “Черноморец”, всички подготвени със своето копие от книгата “Христо Стоичков. Историята”. Те имаха възможността да се докоснат и до трофея - Златната топка. Сред първите, получили автограф в Бургас, бяха и Димитър Димитров – Херо, Христо Порточанов и Тони Димитрова.

Още снимки от срещата на Христо Стоичков с почитателите му в Бургас можете да откриете на нашата Facebook страница.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или