"Цар на историята" или как петима ученици сами направиха ученето интересно

Автор: "PoligrafF" , от 26.09.2018 0
Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал "като на игра".

Ученето може да бъде интересно. Това смятат Цанко, Петър, Мария-Магдалена, Мартин и Иван от столичното иновативно 19.СУ “Елин Пелин”. Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал “като на игра”, който обаче придобива все по-голяма популярност.

Учениците превърнаха скучните уроци по българска история в настолна игра, която вече се продава онлайн и намира все повече почитатели. “Цар на историята” е разработена съвместно с класния ръководител на тийнейджърите - преподавателят по предприемачество Калин Радулов.

Първоначално младежите нямат бюджет. Финансират разработването на “демо версия” сами. Още с представянето на играта на Sofia Board Game Weekend тя се превръща в хит. Учениците откриват надежден партньор в лицето на сдружение “Българска история”, намират спонсори и скоро “Цар на историята” се превръща във факт.

130 красиво оформени карти с атрактивен дизайн развеждат играчите из дебрите на българската история. Предизвикателството се крие в подреждането им в хронологичен ред, което помага на участника да се ориентира в датите и важните събития от близкото и далечното минало на народа ни.

Самите автори на играта споделят, че тя е улеснила подготовката им по история, но освен всичко друго е развила и техните умения за работа в екип. “Ние сме в реалния бизнес” се превръща в мото не само на петимата млади предприемачи, но и в слоган на цялото училище, което възприема успеха им като свой собствен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или