"Цар на историята" или как петима ученици сами направиха ученето интересно

Автор: "PoligrafF" , от 26.09.2018 0
Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал "като на игра".

Ученето може да бъде интересно. Това смятат Цанко, Петър, Мария-Магдалена, Мартин и Иван от столичното иновативно 19.СУ “Елин Пелин”. Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал “като на игра”, който обаче придобива все по-голяма популярност.

Учениците превърнаха скучните уроци по българска история в настолна игра, която вече се продава онлайн и намира все повече почитатели. “Цар на историята” е разработена съвместно с класния ръководител на тийнейджърите - преподавателят по предприемачество Калин Радулов.

Първоначално младежите нямат бюджет. Финансират разработването на “демо версия” сами. Още с представянето на играта на Sofia Board Game Weekend тя се превръща в хит. Учениците откриват надежден партньор в лицето на сдружение “Българска история”, намират спонсори и скоро “Цар на историята” се превръща във факт.

130 красиво оформени карти с атрактивен дизайн развеждат играчите из дебрите на българската история. Предизвикателството се крие в подреждането им в хронологичен ред, което помага на участника да се ориентира в датите и важните събития от близкото и далечното минало на народа ни.

Самите автори на играта споделят, че тя е улеснила подготовката им по история, но освен всичко друго е развила и техните умения за работа в екип. “Ние сме в реалния бизнес” се превръща в мото не само на петимата млади предприемачи, но и в слоган на цялото училище, което възприема успеха им като свой собствен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или