Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Цачева разпореди проверка за раздадени премии в Агенцията по вписванията

Автор: "PoligrafF", от 09.11.2018 0
Агенцията: Отговорните за срива на Търговския регистър не са получавали премии!

Правосъдният министър Цецка Цачева разпореди проверка за раздадените бонуси в Агенцията по вписванията. Повод за това стана медийна публикация относно допълнителни възнаграждения, раздадени за времето, по което Търговският регистър не работеше. Премиите възлизат на 700 000 лева и са били присъдени за “постигнати резултати” за юли, август и септември, написа днес в-к “Сега”, позовавайки се на “свои източници”.

В официалното становище на Агенцията по вписванията се посочва, че платените през последното тримесечие на годината премии възлизат на 599 007 лв. Бонусите били изчислени “според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията”. От институцията са категорични, че отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие. Бонуси обаче били раздадени на служителите, работещи по другите три регистъра, които не са спирали работа.

”Служителите, които добросъвестно са си изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат подобно допълнително възнаграждение. Особено, имайки предвид, че системата на заплащане в бюджетната сфера предвижда такъв механизъм. Ако обаче има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжности лица, които носят отговорност, макар и косвена, свързани с техническия проблем, възникнал в регистъра - за мен това е неприемливо”, коментира финансовият министър Владислав Горанов, предава БНТ.

Въпреки уверенията, че нарушение няма, правосъдният министър разпореди проверка. Резултатите от нея трябва да станат ясни до седмица.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или