Червени контрадемократи предизвикват да бъдат контрирани

Автор: Иво Инджев, от 09.01.2011 4
Защо паразитират на гърба на гражданска инициатива, за да се изявят, а не организират своя? Къде са “старежите” и защо пускат напред младежите или така искат да покажат приемственост на неадекватността да се защитава рухналия комунизъм?

На 09.01.2011 г. от 10:30 ч. пред Паметника на Съветската армия в Борисовата градина Младежкото обединение в БСП – София организира мирен контра – протест срещу поредния опит за затриване на българското културно наследство, съобщиха организаторите. Контра-протестът е продиктуван от факта, че инициативен комитет „За демонтирането на паметника на Съветската армия в София“ организира същия ден от 11 ч. митинг пред паметника. 

 Възникват по този повод някои въпроси: Не могат ли тези активисти да си протестират на друга дата и място или търсят конфронтация? Означава ли това, че при всяка червена публична изява всеки ще има право да ползва прецедента и да организира половин час по-рано контра на тяхната инициатива? Защо паразитират на гърба на гражданска инициатива, за да се изявят, а не организират своя? Къде са “старежите” и защо пускат напред младежите или така искат да покажат приемственост на неадекватността да се защитава рухналия комунизъм?

Отсъствието на “старежите”, заменено с младежите, не напомня ли пълната капитулация на комунизма пред логиката на неговото сгромолясване, поради което СССР и производните есесесерчета си заминаха на бунището без никаква съпротива?

И що за “културно наследство” е паметникът на лъжата? Вековната лъжа, вградена като фундамент в идеологията на комунизма, е част от неговата “култура”, това е ясно. Но чак да го декларираш на митинг, който на практика прокламира “да” на голямата комунистическа лъжа – е това е вече върха на неадекватността!

И още нещо: софийската община, която разреши шествието на инициативния комитет за демонтиране на паметника, не е ли наясно, че да разрешат на същото място, половин час по-рано митинг със заявена цел да бъде контра ( така е формулиран митингът на младежите от БСП), е чиста провокация? Що за съучастничество? Ако това е “ок”, тогава всички да се чувстват поканени в бъдеще да контрират митингите на БСП с контармитинги. Защото, както каза само преди два дни др. Първанов : “ Който нож вади, планина повдига” ( “остроумие”, от което на нормалния човек му се повдига”).

И още нещо: направо е умилително да види човек, как за готвеното от седмици наред шествие ЗА демонтиране на паметника, медии се задействат информационно едва по повод на това, че в последния момент се появи червена контрадемократична идея ПРОТИВ.

 

Източник: “ivo.bg

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или