Черен пазар за кърма процъфтява в Китай

Автор: "PoligrafF", от 17.01.2020 0
Само преди седмица митничари конфискуваха 23 кг замразена кърма с неясен произход.

Черен пазар за майчина кърма процъфтява в Китай. Само преди седмица митничари конфискуваха 23 кг замразена кърма с неясен произход, пренасяна от китайка, пътуваща със самолет от Сингапур, предава “South China Morning Post”.

Млякото било съхранявано в 89 пластмасови торбички. Пред митничарите на летището тя заявила, че кърмата е за бебето й, но не успяла да даде разумни сведения за това от къде е взета, а според китайското законодателство, мляко и млечни продукти не могат да бъдат внасяни, без да преминат предварителна карантинна проверка. Замразената кърма била конфискувана и унищожена, тъй като пътничката нямала нито документи за произход, нито можела да гарантира къде ще отиде продуктът.

Макар рекордното количество да е прецедент в архивите на граничните власти, случаят далеч не е единичен. През март миналата година е имало сходен случай, в който са унищожени почти 22 кг замразена кърма, конфискувани от митничарите на международно летище. Пътничката отново заявила, че пликчетата били за собственото й дете, но не успяла да обясни откъде ги е взела.

Оказва се, че през последните години кърменето и естествената храна придобиват все по-голяма популярност в Китай. Стигмата по темата най-после започва да се вдига, а семействата в страната стават и по-информирани за предимствата на майчината кърма пред изкуствените млека и формули.

Предвид факта, че не всяка родилка има кърма обаче търговията на черно с майчино мляко набира популярност също толкова бързо. В интернет вече има обяви за продажба на човешка кърма, най-вече в интернет форумите и сайтовете за групово пазаруване. Обикновено тя е замразена, в стерилни пликчета. Макар и добре пакетирани обаче торбичките нямат документи за произход, нито са преминали през необходимите тестове и изследвания.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или