Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Четирима работници облъчени с радиация в Стамболийски

Автор: "PoligrafF", от 17.06.2011 7
Четирима работници в лицензирана фирма, доставяща радиоактивни съоръжения за онкодиспансерите в страната, бяха облъчени с радиация в град Стамболийски, Пловдивска област.

Четирима работници в лицензирана фирма, доставяща радиоактивни съоръжения за онкодиспансерите в страната, бяха облъчени с радиация в град Стамболийски, Пловдивска област.

Експерти от Агенцията по ядрено регулиране разследват случая. Първоначалните сведения показват, че хората са пострадали по време на рутинно презареждане на уредба с Кобалт-60. Поради допусната от страна на работниците грешка, извадено е не празно устройство, а такова, което вече е било заредено с радиоактивни източници. Така се е стигнало до облъчването.

Случаят е определен като сериозен от ниво 3 според оценките на Международната ядрена агенция. Облъчването е станало на 14 юни, като към този момент продължават изследванията на пострадалите.

”Вече са направени изследвания на облъчените пациенти и те са преместени за лечение в София”, коментираха от лечебното заведение в Пловдив. Знае се само, че в момента на облъчването гама-лъчението е било особено силно. 

Според думите на управителя и съсобственик в „Гитава” Маргарита Трантеева, и четиримата служителия заявяват, че не усещат промяна в здравословен план след облъчването. От АЯР заявяват, че уредът вече е приведен в безопасно състояние. Проверката на ядрената агенция продължава.

Добави в Svejo

Коментари (7)

Калоян, 17.06.2011, 10:59
Ето! От колко време разправям, че съоръжения за онкодиспансерите са опасни и трябва да се забранят! Колко по-безопасно за всчки би било направо да срежат човека, вместо да излагат на опасност цялото население с тея машини wink
Анонимен, 17.06.2011, 11:00
Закриха нарочно реактора в БАН за да внасят изотопи за милиони от чужбина. Агенция за ядрено регулиране пък е точно върха на мафията и на некадърността. 8 000 000 лева годишно, за да се назначат в нея на работа бивши служители на ДС
Лале, 17.06.2011, 11:00
Ужасно, дане се оправят хората ...
Гоце, 17.06.2011, 11:03
Радиацията не прощава, на дали ще се оправят... след време ще има последици от радиацията
Слаш, 17.06.2011, 12:01
Горките хора и техните близки... това е поредният кошмар случващ се в България!
Васко, 17.06.2011, 14:34
На нас не ни трябва Япония!
Петя, 17.06.2011, 15:32
Стига лоши новини!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или