Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Чолаков: Работим по конкретно заявени китайски инвестиционни интереси

Автор: "PoligrafF" , от 13.12.2017 0
Гостуването на делегация от Съчуан има конкретни резултати.

Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът  е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата. 

Проведените срещи и разговори  по време на двудневния престой имат конкретни резултати, посочват от пресцентъра на Областна администрация. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион, като първата заявка за количества е вече факт. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли касаещи износа към Китай.

Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България.

Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. Оказа се, че делегацията познава много добре тези продукти и сподели колко ценени и търсени са те в Китай.

Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства. Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения.

Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най- големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.

”Отне ни няколко месеца, за да убедим Съчуан, че визитата им в България трябва да се случи именно в Бургас. Получихме силна подкрепа от посланика на България в Китай - Григор Порожанов, както и от посолството ни в Пекин. Усилията си струваха. За мен беше важно след това посещение да има конкретни резултати и те са факт”, коментира областният управител.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Снегът е красив, но ние май предпочитаме зимата такава - слънчева и…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или