Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Чолаков: Работим по конкретно заявени китайски инвестиционни интереси

Автор: "PoligrafF" , от 13.12.2017 0
Гостуването на делегация от Съчуан има конкретни резултати.

Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът  е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата. 

Проведените срещи и разговори  по време на двудневния престой имат конкретни резултати, посочват от пресцентъра на Областна администрация. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион, като първата заявка за количества е вече факт. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли касаещи износа към Китай.

Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България.

Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. Оказа се, че делегацията познава много добре тези продукти и сподели колко ценени и търсени са те в Китай.

Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства. Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения.

Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най- големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.

”Отне ни няколко месеца, за да убедим Съчуан, че визитата им в България трябва да се случи именно в Бургас. Получихме силна подкрепа от посланика на България в Китай - Григор Порожанов, както и от посолството ни в Пекин. Усилията си струваха. За мен беше важно след това посещение да има конкретни резултати и те са факт”, коментира областният управител.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или