Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Чолаков: Работим по конкретно заявени китайски инвестиционни интереси

Автор: "PoligrafF" , от 13.12.2017 0
Гостуването на делегация от Съчуан има конкретни резултати.

Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас. Интересът  е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата. 

Проведените срещи и разговори  по време на двудневния престой имат конкретни резултати, посочват от пресцентъра на Областна администрация. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион, като първата заявка за количества е вече факт. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли касаещи износа към Китай.

Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук. От администрацията на Областния управител вече работят по отправените конкретни въпроси относно разкриването на клон на китайската фирма в България.

Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. Оказа се, че делегацията познава много добре тези продукти и сподели колко ценени и търсени са те в Китай.

Друга сфера на интерес от страна на китайския бизнес в Бургас е автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства. Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения.

Провинция Съчуан е с население от приблизително 91 млн. души, на територията й оперират 332 oт най- големите компании в света, а по БВП заема шесто място в Китай и първо в Западен Китай.

”Отне ни няколко месеца, за да убедим Съчуан, че визитата им в България трябва да се случи именно в Бургас. Получихме силна подкрепа от посланика на България в Китай - Григор Порожанов, както и от посолството ни в Пекин. Усилията си струваха. За мен беше важно след това посещение да има конкретни резултати и те са факт”, коментира областният управител.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или