Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Швейцарците гласуват за/против депортацията на чужденци-престъпници

Автор: "PoligrafF", от 28.02.2016 0
Днес се очаква швейцарците да дадат своя глас "за" или "против" въвеждането на автоматична и задължителна депортация на чужденци, престъпили закона. Референдумът е организиран по повод проектозакон, предложен от швейцарската Народна партия, свързан с увеличаващата се имиграция.

Днес се очаква швейцарците да дадат своя глас “за” или “против” въвеждането на автоматична и задължителна депортация на чужденци, престъпили закона. Референдумът е организиран по повод проектозакон, предложен от швейцарската Народна партия, свързан с увеличаващата се имиграция.

Над 5 млн. души имат право на глас против или в подкрепа на идеята. Ако законът бъде приет, престъпниците с чуждестранни паспорти, извършили тежки престъпления, ще бъдат депортирани веднага, след като изтърпят присъдата си. За нарушителите с по-леки провинения като нарушения на правилата за движение и т.н., ще бъдат депортирани, ако извършат второ престъпление в рамките на 10-годишен период на пробация.

Този проектозакон е един от най-стриктните по отношение на чуждестранните граждани в цяла Европа, предава ВВС. Един от основните контрааргументи е, че близо четвърт от населението на страната е съставена от чужденци, предимно от Европа. Този закон би бил несправедлив спрямо множеството законно живеещи от години в Швейцария чужденци.

Противниците на промяната в законодателството твърдят, че това ще направи съдебната система несправедлива и ще приложи двоен стандарт върху населението. Застъпниците на идеята, обаче, смятат, че това ще направи Швейцария по-безопасна страна, имайки предвид, че голяма част от затворите са обитавани именно от чужденци.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или