Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ще има акция срещу шофьорите без книжка и алкохола на пътя през почивните дни

Автор: "PoligrafF", от 19.09.2019 0
Службите са в пълна готовност за предстоящия втори дълъг уикенд през септември.

Предприети са всички необходими мерки за бързото придвижване на моторните преводни средства по пътищата на страната през трите почивни дни около 22 септември – Денят на независимостта. Създадена е и организация за бързо преминаване през граничните контролно- пропускателни пунктове. Това бе съобщено на пресконференция в ГДНП, на която участваха представители на Пътна полиция, ГДГП, ИААА и АПИ.

За времето от 12.00 часа до 20.00 часа на 20 септември и от 08.00 часа до 12.00 часа на 21 септември е създадена организация за облекчаване на трафика с цел безпроблемно напускане на големите градове. Подсигурени са и направленията към граничните пунктове, заяви главен инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Същата мярка ще се прилага и за времето от 14.00 до 20.00 часа на 23 септември, за да се съдейства за облекчаване на трафика към основните градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната.

Екипи на МВР ще осъществяват контрол по участъците от републиканската пътна мрежа: автомагистралите, натоварените участъци от първокласните пътища, както и Околовръстния път на София. На 21 септември и на 22 септември ще се проведе специализирана полицейска операция с главен акцент недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи или водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични средства за контрол на скоростта, в това число и автоматизираните средства за контрол.

За почивните дни, когато се очаква най-натоварен трафик,  има готовност и ще се прилага реверс в участъка на АМ „Хемус“ до тунел „Витиня“, каза инспектор Симеон Русинов от Областната дирекция на МВР-София. В посока Варна движението ще се осъществява през тръбата на тунела, а движението към София ще става по стария път. Изисква се търпимост от водачите, заяви инсп. Русинов. Според него по АМ „Тракия не се очакват проблеми, но временни затруднения са възможни по пътя София – Калотина, където се извършват ремонтни дейности заради изграждането на магистралата.

Във всички 27 областни отдела на ИААА ще има дежурни екипи, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. На 20 септември усилията на служителите ще са съсредоточени към местата, откъдето тръгва големият пътникопоток - автогари, жп-гари, и ще има засилени проверки на автобусите, които превозват пътници. Ще се следи основно за наличието на колани в превозните средства.

Предприели сме действия и сме направили всичко възможно да осигурим олекотен трафик за празничните дни, каза членът на Управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев. Предвидено е на всички изходни места от София да бъде изготвено реверсивно движение, за да може движението в натоварената посока да става по-бързо. Предвидена е и забрана за движението на товарни автомобили по най-натоварените пътни отсечки - автомагистралите и пътищата, водещи до ГКПП. Забраната ще важи за последния работен ден от 16.00 до 20.00 часа и последния почивен ден от 14.00 до 20.00 часа.

Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните и празнични дни по повод Деня на обявяването на независимостта на България, съобщи Аксиния Манчева от отдел „Гранични проверки“ в Главна дирекция „Гранична полиция“. Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП-ата. Затруднения се очакват на няколко пункта. Единият е ГКПП „Златарево“ на границата с Македония. Там до 14 октомври пропускателната способност ще бъде по-ниска от обичайното поради ремонтни дейности.

На ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ турските гранични власти извършват ремонтни дейности, поради което е забавено преминаването. Фериботната връзка Оряхово - Бекет, която по принцип функционира денонощно, от 11 септември работи само в светлата част на денонощието от 08.00 до 22.00 часа заради спадналото ниво на река Дунав. На ГКПП - Видин също има ремонт от страна на румънските компетентни власти и служби. Тя още веднъж апелира към гражданите, които се подготвят за пътуване в чужбина, да проверят и подготвят надлежно документите си.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или