Ще ни глобяват, ако пресичаме, докато говорим по телефона?

Автор: "PoligrafF" , от 18.10.2018 0
Броим 100 лева, ако ни хванат да чатим или да говорим, докато пресичаме.

Продължава работата по обновяването на Закона за движение по пътищата. Вече стана ясно, че той ще засили регулацията на велосипедното движение, предвид все по-голямата популярност на този тип транспорт. Обмислят се обаче и нови правила за най-уязвимата група участници в движението - пешеходците.

По информация на в-к “Монитор”, законодателят възнамерява да въведе забрана за използване на телефон или друго смарт устройство при пресичане на пътното платно, включително на пешеходна пътека. Велосипедистите пък ще бъдат задължени да ползват hands free устройство. Санкцията за пешеходците - нарушители, които разговарят по телефона или чатят по зебрите, щяла да бъде 100 лева.

Поправката все още не е отразена в публикувания за обществено обсъждане законопроект.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или