Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Явор от Gravity Co.: За мен българската публика си остава най-емоционалната

Автор: "PoligrafF", от 10.08.2018 0
Вижте какво споделиха Gravity Co. с "PoligrafF".

Gravity Co. е един от феномените в българската музика. Още с дебюта си през 2002-ра година бандата прави заявка да бъде проект от световна величина, а първият им сингъл “Away” прекарва 3 седмици на върха на класацията на телевизия ММ, а по-късно е включен в Nova Exposure - месечната компилация, която се издава от “Радио Венчърс”. Gravity Co. е и първата група, появила се в ефира на MTV.

След 4-годишно затишие, в началото на 2018-а групата се завръща на сцената, с концерт в Терминал 1. Месеци по-късно обединява сили с OSTAVA и Jeremy? - други два иновативни музикални проекта, за поредица от концерти. Бургас също ще има възможността да види отново на живо Gravity Co. тази неделя (12 август), от 19:30 часа, в Летния театър. Дни преди концерта, групата сподели размислите си за музиката и българската сцена пред “PoligrafF”.

PoligrafF: Различна ли е сцената след тези близо 4 години?

Стефан  Попов:
Gravity Co. е група, която винаги е търсила интересното и различното в музиката. От тази гледна точка няма голяма промяна в музикалната сцена отпреди 4 години. Разбира се, има интересни неща, но са малко. Хубавото е, че има сцена като Терминал 1 която дава възможност за изява на млади и интересни групи.

Явор Захариев:
В българската, както и световната сцена, се развива и навлиза дори в стилове, правени в миналото, но модернизирани по много интересен и нов начин.

PoligrafF: А публиката?

Стефан Попов: Трудно е да се говори за публиката като цяло. Тя има различни критерии или пък няма никакви:) За нас е радостно, че нашата публика продължава да ни подкрепя....

Явор Захариев: За мен българската публика си остава най-емоционалната, която оставя много голяма следа в сърцето ми. Това, което виждам след някои от последните ми концерти, понякога ме кара да мисля, че не случайно се занимавам с това, което правя, което може само да ме радва.

PoligrafF: Има ли разлика между феновете в столицата и извън нея? Каква е публиката в Бургас?

Стефан Попов: Навсякъде публиката е различна. В София, разбира се, има повече въсможности да видиш различни групи и можеш да избираш, а в провинцията това е рядко. Надявам се да има интерес в Бургас и Пловдив към концертите които ще направим с Остава и Jeramy?..

Явор Захариев: Не само в България, но и на много места, на които сме свирили забелязвам, че публиката много положително приема музиката, която ние правим. За мен това е истинската награда!

PoligrafF: Какво свързва Gravity Co. с OSTAVA и Jeremy?

Стефан Попов: И трите групи сме доста различни като стил и концепция. Общото между нас е, че вимаги сме слагали музиката на първо място без да правим компромиси. Това ни обединява...

Явор Захариев: Преди всичко, освен музиканти ние сме и много добри приятели, споделящи едни и същи интереси и идеи, но колегиалността и приятелството ни много приятно ни обединяват в едно. За мен е огромна привилегия и чест да споделим сцената заедно!

PoligrafF: Музикалният бизнес се промени изключително много през последните години. Повече или по-малко възможности има да се прави музика в България?

Стефан Попов: Независимо дали има бизнес или не, нуждата да правиш музика или я имаш или не. Това е емоционален продукт. Първо идва музиката винаги. После е бизнес:)...

Явор Захариев: Преди две десетилетия на един музикант му се налагаше да бъде много добре оборудван с определен вид техника, докато сега, с навлизането на новите дигитални технологии, всичко е направено по-лесно и достъпно. Но за да искаш да постигнеш хубавия звук нищо не може да се сравни с качеството на старите аналогови синтезатори и нструменти. Много изпълнители даже ги предпочитат дори и в днешно време.

PoligrafF: Дават или вземат от изкуството нашумелите реалити формати и музикални конкурси?

Стефан Попов: Не се интересувам от музикални формати. В крайна сметка това са просто шоу програми, които са далеч от изкуството. Един прекрасен глас сам по себе си не е музика:) А и в повечето случаи тук в България просто изхабяват децата....

Явор Захариев: Трудно ми е да отговоря, защото не следя много реалити формати.

PoligrafF: Кой е „правилният път“ за една група с близо 20-годишна история – да се придържа към обожавания от феновете стил, или да търси начин да бъде в крак с времето? На какво залагате Вие?

Стефан Попов: Няма ,,правилен път’’. Специално с Gravity Co. сме премнали през доста тежки моменти. Но самия проект бе създаден да правим музика, която на нас ни харесва, забавлявайки се. Никога не е било на всяка цена с комерсиална цел и тн. Това е нашият път.

Явор Захариев: Единственото нещо е да бъдеш искрен с публиката, здраво стъпил на земята и вярвайки в това, което правиш да не спираш, независимо от материалната или финансовата преграда. И да знаеш, че музиката е за хората преди всичко, защото те са двигателят на това, което ще правиш занапред.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или