Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

До два месеца излизат резултатите от проверката на Цветанов и Иванов

Автор: "PoligrafF", от 25.11.2010 0
След месец-два ще са готови резултатите от задълбочената проверка на имотите на Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

След месец-два ще са готови резултатите от задълбочената проверка на имотите на Цветан Цветанов и Андрей Иванов. Това заяви пред БТВ директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Той припомни, че НАП има право да прави проверки на данъчните задължения само за пет години назад, но може да проверява факти и обстоятелства, свързани с тях, за по-стари периоди. С 30-40% са се увеличили постъпленията от акцизи в резултата на всички проверки на приходната агенция и политиката към алкохолните босове.

Данъчното законодателство в България е много либерално и често пъти връзва ръцете на НАП, каза още Красимир Стефанов по повод информацията, че през последните 10 години са се натрупали 9 млрд. лева несъбираеми задължения, от фиктивно прехвърляне на собствеността върху задлъжнели фирми.Той припомни, че НАП е предложила пакет от законодателни промени за мерки, които да ограничават прехвърлянето на такива фирми. Европейските директиви обаче ограничават въвеждането на подобен закон.

”Категорични ограничения за прехвърляне няма как да бъдат въведени. Затова ние сме предложили алтернативи – 60 дни преди прехвърлянето на фирмата да се уведоми НАП, тъй като в момента срока е 7 дена и е крайно недостатъчен. За 60 дни ние можем да направим анализ дали прехвърлянето е истинско или фиктивно”, каза Красимир Стефанов.Предвижда се и лица, участвали в управлението на подобни фирми, след това да нямат право да регистрират фирма в продължение на три години.

След заснемането на имоти от хеликоптер е установено кои имоти са на физически лица, кои са на фирми. Започва проверка за съответствие на имущество и доходи. По казус с Националната онкологична болница, от която се твърди, че НАП изисква 70 000 лева данъци, защото правят раков регистър, Стефанов заяви: “Не е нормално да се обвинява НАП, че спазва закона. Не искаме да пречим на който и да е бизнес, още по-малко на здравеопазването. Няма да направим така, че да затрудним болницата”.

 

Източник: КРОСС

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или