Ефектни опаковки за ефектни подаръци

Автор: "PoligrafF", от 06.12.2019 0
18 дни остават до Коледа и пазаруването на подаръци за близки и роднини е в разгара си. Но понякога опаковката може да се окаже също толкова важна, колкото и съдържанието. И тъй като ръчната изработка и личното творчество поставят по-интимен отпечатък върху всеки дар, Ви предлагаме няколко идеи за ефектни опаковки.

18 дни остават до Коледа и пазаруването на подаръци за близки и роднини е в разгара си. Но понякога опаковката може да се окаже също толкова важна, колкото и съдържанието. И тъй като ръчната изработка и личното творчество поставят по-интимен отпечатък върху всеки дар, Ви предлагаме няколко идеи за ефектни опаковки.

И тук все по-популярни стават семплите техники с естествени материали, рециклирането и нестандартното мислене. Сякаш отминаха дните на лъскавите целофани и опаковъчни хартии. Предлагаме Ви тази година да експериментирате с обикновена хартия - амбалаж с декорация, вестници, страници от книги и списания и др.

Освен, че са по-евтини, което при изобилието от подаръци, които купуваме по това време на годината, е важно, те са и по-нестандартни, дават поле за въображението ни и в действителност изглеждат симпатично.

Ако се спрете на амбалаж, можете да изрисувате фигури, елхички, звездички, снежинки, еленчета и каквото се сетите още. Или пък да залепите като апликация нарязани късчета хартия в различни формички.

Непотребните вестници и страници от списания, карти на света, нотни листи и други вече непотребни хартии могат също да влязат в употреба с зависимост от получателя - дали е почитател на пътешествията, влюбен в музиката или литературата. Може да декорирате опакования подарък и с коледни пощенски марки или играчки за елхата.

Особено важна е и панделката. В момента актуални са нестандартните форми, естествените материали и въображението. Използвайте и символите на празника - червеният цвят, вечнозелените клонки, шишарките, елхичките, еленчетата, бастунчетата, канелата...

Текстилните опаковки също са актуални и тази година. Изберете плат с интересен десен, а защо не и обикновено зебло или плетиво, в което да “облечете” подаръците си. Вместо панделка, можете да завържете шал или фишу, или пък да увиете по-голям подарък в декоративно одеалце, което след това също ще влезе в употреба.


Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или