10 начина да облекчите паренето на сърцето по време на бременност

Автор: "PoligrafF", от 31.08.2017 0
Паренето на сърцето е често срещан проблем по време на бременността.

Паренето на сърцето е често срещан проблем по време на бременността. Една от причините се крие в хормона прогестерон, който кара мускулите да се отпускат. Другата предпоставка е притискането, което нарастващата утроба прилага върху стомаха. Това предизвиква издигането на киселините нагоре. Съществуват обаче простички и лесни правила, които могат да предотвратят или облекчат това състояние, ако вече се е появило.

1. Хранете се често и по малко. По този начин няма да усещате тежест в стомаха и ще предотвратите киселините.

2. Хранете се бавно. По този начин ще се заситите по-лесно, освен това ще спестите шока от обилното хранене на стомаха си.

3. Не пийте течности с храната си. Вместо това ги приемайте между храненията.

4. След хранене се раздвижете. Кратка разходка е достатъчна. Или пък разчистването на масата, стига да не се навеждате. Избягвайте обаче да полягате веднага след като сте яли.

5. Не яжте преди лягане. Причината е същата - трябва да дадете възможност на тялото си да храносмели. Между последното Ви хранене и времето за лягане трябва да има около три часа.

6. Спете на по-висока възглавница, така че горната част на тялото Ви да е изправена. Така киселините ще останат на мястото си.

7. Наблюдавайте внимателно какво Ви причинява паренето и избягвайте консумацията на тези храни и напитки. Може би неприятното усещане се появява след чаша кафе, или пък след шоколад, цитруси или нещо друго.

8. Носете свободни дрехи, които не притискат стомаха или сърцето Ви.

9. Опитайте с джинджифил - чай или смучещи бонбони. Те предотвратяват и гаденето и помагат при силни позиви за повръщане.

10. Консултирайте се с лекар и започнете приема на медикамент срещу киселини.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или