Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

10 неща, от които да се отървете при пролетното почистване тази година

Автор: "PoligrafF" , от 17.05.2019 0
Обещаваме, след като се разделите с тях не само ще се почувствате по-добре, но и жилището Ви ще изглежда по-подредено.

Вече преполовихме май, преполовихме и пролетта. Ако все още не сте се приключили с пролетното почистване, Ви напомняме, че то е идеален повод да се разделим с купищата натрупани вещи, които никога не използваме, но пазим “да не би да потрябват”.

Подготвили сме Ви подборка с 10 неща, които можете и трябва да изхвърлите, за да преобразите пространствата, дори без да правите сезонен ремонт на дома си. Обещаваме, след като се разделите с тях не само ще се почувствате по-добре, но и жилището Ви ще изглежда по-подредено.

1. Тъпи ножове, напукани чинии и чаши, стари дъски за рязане - всички онези кухненски пособия, които вече не използвате, трябва да си отидат. Евтините ножове просто не могат да бъдат добре наточени, а боравенето с тях, когато се затъпят, е същинско мъчение. Любимата Ви чаша е стигнала денят на пенсионирането си, ако напитката в нея се задържа трудно, а единичните бройки от стари сервизи само създават впечатление за хаос. Време е да си вървят!

2. Бебешките дрешки са сред вещите, с които семействата най-трудно се разделят. Но ако са в добро състояние, те могат да послужат на другиго в нужда. Дарете запазените дрешки, използвайте 1-2 от захабените за парцалчета или арт проекти, а останалите изхвърлете. Ако държите да имате ританки за спомен, няма нужда да запълвате цял гардероб - един чифт стига.

3. Старите справочници и наръчници, които отдавна са морално остарели, нямат място в библиотеката Ви. Освободете място за книги, които наистина могат да Ви послужат. Масовите романи и сезонни бестселъри, които никога няма да отворите отново, могат да бъдат дарени на някоя библиотека, разменени за нови четива или продадени.

4. Старите медикаменти с изтекъл срок на годност или лекарства по лекарско предписание нямат място у дома. Предайте ги за рециклиране. И като говорим за изтекъл срок на годност, проверете и шкафа с подправките и консервите, отървете се и от козметиката, чийто срок на употреба е изтекъл. Върху опаковките обикновено е изписано колко месеца след отваряне трае годността им.

5. Колекцията Ви от CD-та и DVD-та може да Ви се струва скъп спомен от близкото минало, но каква полза от тях, ако дори няма къде да ги слушате/гледате? Те заемат доста място и събират прах. Можете да ги използвате за арт проект, да ги продадете или да ги рециклирате. Ако имате нещо, на което държите като съдържание, можете да го прехвърлите на компютъра си.

6. Купищата рекламни тениски, които никога няма да облечете, създават впечатление за изобилие от дрехи, но всъщност просто заемат място. Същото важи и за дрехите, които са по-малък или по-голям номер от този, който носите в момента. Правилото е - ако два сезона не сте обличали една дреха, значи е време да се разделите с нея. Дарете запазените и изхвърлете онези, които не стават за носене. Така ще освободите гардероба си за новия сезон и новия шопинг. Същото важи и за старите хавлии и чаршафи, които вече са крайно захабени и не използвате.

7. Разкарайте и старите списания, които никой никога не разгръща. Те също заемат твърде много място, събират прах и обикновено изглеждат разхвърляни, колкото и да се опитвате да ги подредите. Можете да запазите първи брой, например, за да завещаете винтидж изданието на правнуците си. Останалите обаче предайте за рециклиране.

8. Ако все още търсите място на кутията с два пръста боя, с която сте боядисали хола преди две години, време е да осъзнаете, че мястото й е в казана. Запазете етикета, ако държите да запомните цвета.

9. Неудобните обувки са нещо, което винаги ще обуете, а след това ще съжалявате горчиво. Затова е време да се сбогувате с тях. Не си причинявайте излишна болка.

10. Спомняте ли си кога купихте гофретника? А използвахте ли го повече от веднъж? Ако отговорът е “не” - какво прави той все още в шкафа/на плота? Отървете се от всички уреди, които не използвате. Можете да ги продадете или подарите на близък, ако работят. Рециклирайте старите мобилни апарати. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или