1300 деца поставиха началото на "Стара хартия за нова книга" 2018 в Бургас

Автор: "PoligrafF" , от 10.09.2018 0
Бургазлийчета спасиха от изсичане 94 дървета.

1300 деца поставиха началото на “Стара хартия за нова книга” 2018 в Бургас през уикенда. Те предадоха, заедно с родителите си, общо 7,2 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 94 дървета, съобщиха организаторите на събитието. В замяна малчуганите получиха над 1500 книги, сред които беше и новото специално издание на “Грийн тийн”.

Инициативата се проведе в Бургас за втори път, под надслов “Почисти и прочети”. Тазгодишното издание на националната кампания стартира именно от морския град, при това с развлекателна програма с десетки тематични изненади, театър, песни, танци и игри.

Децата премериха сили във викторина, вдъхновена от литературния символ на тазгодишната кампания - “Светът на Нарния”. Всеки, познал верните отговори, спечели книги от поредицата “Хрониките на Нарния”.

Допълнителни награди им донесе друга екоигра, която провери какво знаят за рециклирането и разделното събиране на отпадъци.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или