Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

15 нови социални услуги са разкрити в Бургас за 4 години

Автор: "PoligrafF", от 12.04.2011 2
Кметът Димитър Николов проведе среща с националния омбудсман Константин Пенчев, който е на посещение в Бургас. Основна тема за разговор беше общинската социална политика.

Кметът Димитър Николов проведе среща с националния омбудсман Константин Пенчев, който е на посещение в Бургас. Основна тема за разговор беше общинската социална политика. На срещата присъстваха още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Социални дейности” Мая Казанджиева и бургаският омбудсман Таньо Атанасов. Константин Пенчев представи на вниманието на Димитър Николов няколко сигнали и жалби, отправени към него от бургаски организации на хора с увреждания. Кметът се ангажира да ги разгледа и обясни каква е общинската политика в този сектор.

Всички инфраструктурни проекти в Бургас вече се изпълняват с осигурен достъп за хора с увреждания. Скоро с европейски средства ще бъдат закупени 67 нови автобуса, изцяло адаптирани за техните нужди. Чрез услугата „Позвъни и се вози” бургаските хора с увреждания ползват 7 микробуса, които по заявка ги превозват до училище, работа, до културно или спортно събитие.

Тази година подлезите в града, които не са достъпни за трудноподвижни лица, ще бъдат дооборудвани. Хора с увреждания са назначени на работа и в общинската администрация, и в общински фирми. През 2011 г. са закупени още 140 пулта, чрез които граждани със зрителни увреждания могат да активират зумерите, монтирани на светофари и обществени сгради в Бургас /звукът им помага да се ориентират/. „Няма проект или програма в социалната сфера, по които да не сме кандидатствали”, каза кметът Николов.

През последните 4 години Община Бургас разкри 15 нови социални услуги, сред които: Дневен център за възрастни, Център за настаняване от семеен тип, Спешен прием, Дневни центрове за деца – дневна и седмична грижа - 4, Център за социална рехабилитация и интеграция, Кризисен център, Център за превенция на насилието и престъпността, Защитени жилища – 2, Приемна грижа, Личен асистент, Обществени трапезарии. В момента се изграждат Център за настаняване от семеен тип,  Център за временно настаняване, Центрове за социална рехабилитация и интеграция на възрастни – 2, Центрове за настаняване от семеен тип – 5.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или