Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

18 бургаски деца откриха щастието с новите си приемни родители

Автор: "PoligrafF", от 17.12.2015 0
18 бургаски сираци и изоставени деца ще посрещнат празниците с нов дом и ново семейство, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. До декември т.г. 15 от тези деца са настанени при приемни родители в града, а три са изведени в други приемни семейства извън него.

18 бургаски сираци и изоставени деца ще посрещнат празниците с нов дом и ново семейство, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. До декември т.г. 15 от тези деца са настанени при приемни родители в града, а три са изведени в други приемни семейства извън него.

В момента Община Бургас и Агенция за социално подпомагане /чрез Дирекция „Закрила на детето”/ финализират изпълнението на проекта „И аз имам семейство”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.11 „Приеми ме”.

Част от нея е процесът на деинституционализация, в който областта ни е сред първенците. Печално известният дом за сираци “Коджакафалията” е затворен, а сградата ще се превърне в разширение на материалната база, използвана от Математическа и Френска гимназия. Бившите обитатели на сиропиталището вече са отглеждани в малки групи, в ремонтирани или новопостроени сгради, обзаведени с всичко необходимо, с което заместващата грижа се приближава възможно най-много до семейната среда.

Нищо обаче не може да замести семейството, дори то да не носи еднакви гени с отглежданото дете. Затова администрацията подходи отговорно към проекта “И аз имам семейство”, заради неговия смисъл и полезност. До декември  2015 г. желанието си да се включат в инициативата заявиха 35 кандидати за приемни семейства, от които са преминали обучение 24.

Утвърдени и вписани в регистъра на приемните семейства към  Регионална дирекция “Социално подпомагане” – Бургас, са 18 приемни семейства, от които 16 професионални и 2 доброволни приемни семейства.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или