Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

190 населени места без ток, блокирани хора и затворени пътища

Автор: "PoligrafF", от 10.01.2012 1
190 населени места без ток, блокирани хора и затворени пътища, това е само част от щетите, причинени от снежното бедствие в страната.

190 населени места без ток, блокирани туристи и затворени пътища, това е само част от щетите, причинени от снежното бедствие в страната.

Област София

От с. Лопян с АТВ до болницата в Етрополе е транспортирано болно дете. От същото село е изведено и дете, което е било на гости при баба си. Тежка верижна техника на ГДПБЗН изтегли ТИР и автобус с пътници в местността Правешки връх.

Област Смолян

Спасителни екипи са работили по множество ситуации, свързани с разчистване на пътища, изтегляне на закъсали транспортни средства и оказване съдействие на екипите за възстановяване на електропреносната мрежа.

Област Пазарджик

При спасителната операция за извеждане на блокираните в брациговското с. Равногор девет човека снегопочистващата техника е достигнала на 800 м от селото. Получен е сигнал, че има дете с висока температура и се прави всичко възможно за извеждането и транспортирането му до болнично заведение.

Област Пловдив

На 9 януари спасителни екипи на ГДПБЗН, съвместно с Планинска спасителна служба, са спасили седем души, които са били блокирани в две хижи без възможност да достигнат до главния път - село Яворово, общ. Асеновград. Спасени са петима от тях, другите двама са отказали помощ и са останали във вилата си. Застрашените хора са превозвани с моторни шейни до снегопочистен път в местността. Транспортирани са с противопожарен автомобил до Пловдив.

Състояние на пътищата от републиканската пътна мрежа

Състояние на проходите:

- „Златишки проход” - път ІІ-37 Етрополе-Златица е затворен за МПС.

- „Твърдишки проход” - път ІІІ-662 Твърдица-Елена е затворен за МПС.

- ,,Върбишки проход” - затворен за МПС.

- „Дюлински проход” - път ІІІ-906 е забранено движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна - Обзор - Слънчев бряг или Ришки проход.

- проход „Айтоски проход” - път ІІІ-208 Провадия-Айтос забранено е движението на МПС над 20 т през стоманен мост на р. Казан дере.

- проход „Шипка” - път І-5 /Е-85/ забранено е движението за МПС над 10 т - срок до 31.03.2012 г.

- проход „Вратник” - затворен за МПС /път ІІІ-53 Сливен-Елена/.

- проход „Петрохан” - всички МПС да се движат с вериги. Забранено е преминаването на товарни МПС над 10 т и МПС с ремаркета и полуремаркета.

- проход „Троянски” - затворен за всички МПС.

- през проходите „Превала”, „Пампорово” и „Рожен” - всички МПС да се движат с вериги, а товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Затворени пътища:

Ловеч: път Шипково-Рибарица е затворен за МПС поради снегонавяване.

Пловдив: път Храбрино-Лилково е затворен за МПС поради паднали дървета.

Сливен: път ІІ-53 с. Бяла и с. Стара река – наводнен път поради преляла река. Обходен маршрут: Стара река-Кипилово-Котел-Петолъчката.

Смолян: път ІІІ-861 от разклона на Рожен до Обсерваторията при Лъки е затворен за МПС. Обходен маршрут: Лъки-Чепеларе-Рожен-Момчиловци.

Стара Загора: път 5005 Шипка-Бузлуджа, затворен за МПС поради снегонавяване.

Добрич: път ІІІ-2077 „Честименско – Каблешково”, връзката със Силистра се осъществява  през селата Алеково и Алфатар.

Състояние на електрозахранването

Към момента са повредени пет електропровода. Вчера е ремонтира електропроводът Равнец-Девин. Аварийните екипи работят по възстановяването на електропроводните линии, но на определени високопланински места достъпът на екипите до авариралите участъци е силно затруднен поради силно заснежените пътища, просеки и паднали дървета по трасето на високоволтовите линии.

По информация на диспечерските управления на електроразпределителните дружества към момента без електрозахранване на територията на страната са общо 190 населени места с общо около 11 400 абонати.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или