Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

230 млн. лeва от ОПРЧР в подкрепа на политиките за младите хора

Автор: "PoligrafF", от 01.10.2016 0
Позитивната тенденция на пазара на труда е силен индикатор за икономически растеж и за ефективността на политиките, които прилага правителството. Това заяви министър Зорница Русинова по време на дискусията "Не говори за мечтите си - работи за тях"

Позитивната тенденция на пазара на труда е силен индикатор за икономически растеж и за ефективността на политиките, които прилага правителството. Това заяви министър Зорница Русинова по време на дискусията “Не говори за мечтите си - работи за тях” в Кърджали. Тя запозна младите хора, участващи във форума, с действащите програми в подкрепа на младежката заетост, обучение и стажуване. 

Министър Русинова изтъкна, че за настоящия програмен период 2014-2020 в рамките на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ е договорен пакет в размер на 230 млн. лв., който е изцяло насочен в подкрепа на политиките за младите хора. Като изключително успешна схема тя посочи “Младежка заетост” на стойност 72 млн. лв, благодарение на която повече от 22 000 млади хора намират реализация. 

Министърът на труда и социалната политика обърна внимание, че от догодина с нова схема ще има силна подкрепа и за предприемачеството. Русинова отбеляза, че развиването на предприемачески умения е ключово за по-успешната реализация на младежите.

”Ще дадем възможност за микрокредитиране и микрофинансиране за младите хора”, каза Русинова. Тя припомни, че Министерството на труда и социалната политика е подписало споразумение с Фонда на фондовете, управляващ средствата за финансов инженеринг, въз основа на което 107 млн. лв. от средствата по ОПРЧР ще бъдат използвани за предоставянето на нисколихвени кредити. Министърът на труда добави, че предстои да се отвори схема за 5 млн. лв. Тя ще даде възможност хора, които искат да развият собствен бизнес, да получат юридически и финансови консултации.

По време на дискусията младежи споделиха позитивния си опит по отношение на програмата “Старт в кариерата” и проявиха интерес към програмата “Мелпомена”, подкрепяща заетостта в българските театри.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или