Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

24 часа: Вирус кара банкомати да "повръщат" всички пари

Автор: "PoligrafF", от 20.09.2011 4
Крадците вече не разбиват банкомати - нов вирус ги заразява и за секунди изпразва всички налични пари в устройствата, алармира „24 часа”. Източниците на изданието , които са експерти в информационната сигурност, доверяват, че няколко машини за кеш у нас вече са атакувани с новата технология.

Крадците вече не разбиват банкомати - нов вирус ги заразява и за секунди изпразва всички налични пари в устройствата, алармира „24 часа”. Източниците на изданието, които са експерти в информационната сигурност, доверяват, че няколко машини за кеш у нас вече са атакувани с новата технология. Това са нови вируси, подобни на руските, които вече са източвали парите на доста хора в европейските страни в началото на 2009 година.

Целта на вируса е да бъде заразен софтуерът на банкомата Бандитите използвали флашка с вируса, която поставяли зад устройството в съответен вход. На гърба на банкоматите има вратичка, която се заключва с елементарни ключове. Тя се отваря от спецовете за секунди. След като флашката се постави в банкомата, вирусът вече действа. Миг по-късно се превключва на автоматичен сервизен режим.

После програмата дава команда на банкомата и започват да се изпразват една по една всички касетки с наличните банкноти. Така на престъпниците им остава само да приберат парите и да изчезнат. След това могат да поставят заразената с вируса флашка в друг банкомат, пише „24 часа”. Бандитите често чупели някаква част от банкомата, която ползвали за мостра.

След това поръчвали необходимите спрейове и боядисвали. Бандитите копирали данните чрез скиминг устройство, поставено на мястото, в което се слагат картите, припомнят пред „24 часа” от полицията. Скимингът сваля данните чрез специален софтуер, които стават все по-прецизно изработени.

Основните производители са в Силистра, София и Варна, разказват още специалистите. Притегателно място са северните европейски държави. Там хората получават високи заплати и ползват масово карти, пълни поне с 2-3 хиляди паунда. Освен това в чужбина има и безкасови бензиностанции, където нашите монтират скиминги и точат десетки данни. Ходи се на проверени дестинации.

Добави в Svejo

Коментари (4)

:), 20.09.2011, 09:43
Какво хубаво си беше преди..Касиерката ти дава 200-300 лева и спиш спокойно. Сега едни банкомати, едни хилядарки, да се чудиш кой път да хванеш..
Стела, 20.09.2011, 10:04
Единственият начин да се спасиш от подобни кражби е да си теглиш редовно парите. Просто да не остават в картата по-големи суми, иначе хакери ще има винаги...и все повече.
Latasha, 20.02.2014, 12:45
That's the percfet insight in a thread like this.
Rebecca, 23.02.2014, 10:17
That's an expert answer to an inintestreg question http://jxczinfhww.com [url=http://mqjeudha.com]mqjeudha[/url] [link=http://pryfqqi.com]pryfqqi[/link]

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или