27 спектакъла се играха на театралния фестивал в Поморие

Автор: "PoligrafF", от 02.07.2012 1
Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето” завърши. Фестивалът, организиран от Община Поморие и НЧ "Светлина-1939" се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли.

Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето”  завърши. Фестивалът, организиран от Община Поморие и НЧ “Светлина-1939” се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли.

27 спектакъла  на театрални състави от цялата страна и един от Украйна се изиграха на читалищната сцена. Поморие се превърна в център на детското театрално изкуство и стана  чудесно място, благодарение на таланта на младите актьори. Те изпълниха с настроение поморийската сцена и си тръгнаха с идеята да се завърнат отново,  защото усетиха откликване, получиха признателност и разбраха важността на  това, което правят.

Изкуството прави хората по-добри,  каза Донка Китанова, секретар на  читалище”Светлина-1939”, затова си струва този фестивал да го има, да се разраства с всяка година  и да става все по-богат. Детска театрална студия „Светулка” от Поморие направи премиера на новия си спектакъл „Любовта е солена” с автори Румяна Кралева и Красимира Омайникова,  сценография и кукли – Лидия Атанасова, музика – Теодора Кралева.

Румяна Кралева направи и сценария по представянето на всички спектакли. Пейо Пантелеев, известният поет и режисьор изгледа всички постановки. Той направи анализ и  намери най-добрите думи, за да поощри и похвали  театралите. Всички участници получиха грамоти за участие и плакети. Фестивалът бе закрит на лятната сцена с фолклорен концерт от Словакия.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или