Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

280 000 нашенци ще пътуват по Великден

280 000 нашенци ще пътуват по Великден

Около 60 000 от всички, които ще пътуват по празниците през април, ще напуснат пределите на страната ни.

Около 280 000 нашенци планират да посрещнат Великден далеч от дома. Това показват данните на Института за анализи и оценки в туризма, представени от "Монитор". Около 60 000 от всички, които ще пътуват по празниците през април, ще напуснат пределите на страната ни, като най-търсените дестинации са Гърция, Македония и Сърбия.

"Става дума за поклоннически туризъм, защото сънародниците ни посещават църквите и манастирите в тези страни", коментира директорът на Института Румен Драганов. По думите му, почивката в съседките ни излиза средно по 465 лева на човек. Според него обаче голям интерес ще има и за планинския вътрешен туризъм заради снега и условията за зимни спортове по нашите курорти.

Според Драганов вече почти не може да се намери свободно място в балнео, спа и уелнес хотелите, защото били резервирани отрано. Това важи особено за Девин, Хисаря, Поморие, Сандански, Велинград и Кюстендил, които традиционно са най-посещавани. Предпочитаните пакети пък са тридневните, като почивката у нас излиза средно по около 295 лева на човек.

Заради съвпадението на католическия и православния Великден тази година страната ни ще бъде посетена от около 180 хиляди чужденци, което е със 70 хиляди повече в сравнение с миналата година. Другата причина за завишения интерес са нискотарифните авиокомпании, които увеличиха броя на полетите си до България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега