Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

33 бензиностанции в областите Бургас, Ямбол и Сливен все още не са свързани с НАП

Автор: "PoligrafF", от 19.01.2011 0
33 бензиностанции в областите Бургас, Сливен и Ямбол все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. 9 са запечатаните бензиностанции, други 24 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП.

33 бензиностанции в областите Бургас, Сливен и Ямбол все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. От 11 януари екипите на ТД на НАП – Бургас са извършили 108 проверки на търговски обекти, търгуващи с течни горива. 9 са запечатаните бензиностанции, други 24 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП.

Съставени са 28 акта за установени нарушения. Проверките продължават като предстои да се установи дали спрелите сами работа бензиностанции вече са изпълнили изскванията на приходната администрация. 2882 бензиностанции вече имат дистанционна връзка с НАП, съобщи изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов в интервю пред Нова телевизия днес. Очаква се през следващите няколко седмици и по-малките обекти за търговия с течни горива, които не са успели да изпълнят законовото изискване в срок,  да свържат фискалните си системи с приходното ведомство.

От 11 януари до момента са извършени 765 проверки на обекти за търговия с течни горива. Резултатът от тях в национален мащаб е 428 неработещи и запечатани бензиностанции, които нямат връзка с приходната агенция, каза още Красимир Стефанов. Данните на Агенцията обаче сочат, че по-голямата част от тези бензиностанции вече са предприели действия за да осигурят дистанционната връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП.

Новото законово изискване за свързване на касовите апарати, бензиноколонките и резервоарите вече беше гласувано на първо четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси. Предвижда се след окончателното приемане на промените в законодателството, резервоарите, бензиноколонките и касовите апарати на всяка бензиностанция да се свържат в обща електронна система, която да подава данни в НАП. По този начин ще се изпраща подробна информация за количеството налично гориво в обекта, за отчетеното като продадено на колонките и за натрупания оборот.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или