Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД "Приморие"

Автор: "PoligrafF" , от 13.10.2017 0
Той се представил за служител на Дирекция "Незаконни постройки" и предложил на жертвата си защитава интересите й.

Бургаският районен съд постанови присъда от 4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД “Приморие”. 41-годишният Станимир С. бе признат за виновен за това, че през февруари тази година измамил жена, с цел да получи от нея пари.

Той се представил за служител на Дирекция “Незаконни постройки” и предложил на жертвата си да заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси, както и че ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес, ако тя го упълномощи. За тази услуга той поискал 432 лева.

Потърпевшата отишла в ТД “Приморие, за да подаде сигнал за незаконна постройка. Жената носела и документи за имота, който се намирал в кв. “Долно Езерово”. Докато чакала реда си в двора на Дирекцията, към нея се приближил подсъдимият. Той се представил за длъжностно лице на име Иван Иванов.

Обяснил, че се занимава точно с незаконните постройки, като лично той извършвал огледите на постройките. Обяснил, че офисът му се намира в същата сграда на втория етаж. Изслушал я и й предложил да отидат в кафене, където той записал данните й и взел скица на имота. Обещал й да й съдейства.

Пострадалата му се доверила и устно го упълномощила да се заеме със случая. Тогава той обяснил коя услуга колко ще й струва  - 42 лева за оглед на постройката, 120 лева за ограничителна заповед на бившия й съпруг, 50 лева за хонорар на адвокат и 220 лева за да са по-малко данъците за незаконната постройка, която „услуга“ щял да извърши негов колега. Жената извадила от портфейла си и платила на подсъдимия общо за всички „услуги“ сумата от 432 лева.

Той взел парите, като не издал никакви документи. Не предоставил и телефонен номер за връзка, като обяснил, че телефоните му се подслушват, затова той щял да й се обади още същия следобед, а нея помолил да не бърза, а да изчака търпеливо 14 дни. Казал й да е спокойна, тъй като съпругата му работи в МВР, в Първо районно управление.

„Иван Иванов“ не се обадил в същия ден следобед, както обещал и потърпевшата разбрала, че е измамена. Тя и приятелката й тръгнали да търсят мъжа. Отишли в сградата на ТД „Приморие“ и установили, че нито на втория, нито на третия етаж има офис на „Иван Иванов“. Отишли в Първо районно управление и установили, че там не работи жената на „Иван Иванов“ от ТД „Приморие“.

Отишли в кафенето, където се провела срещата, и там служителката им казала, че този мъж преди време се е представял за екстрасенс. На следващия ден двете жени се намирали в района на Стария съд, когато забелязали същия мъж. Пресрещнали го и потърпевшата му казала, че той я е измамил и че не е длъжностното лице Иван Иванов, за когото се е представил. Той започнал да се оправдава и избягал. Тогава двете жени се обадила на тел. 112.

Подсъдимият Станимир С. бил разкрит три месеца по-късно. Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

А Вие написахте ли писмо на Добрия старец вече? Защото под елхата на…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или