Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД "Приморие"

Автор: "PoligrafF" , от 13.10.2017 0
Той се представил за служител на Дирекция "Незаконни постройки" и предложил на жертвата си защитава интересите й.

Бургаският районен съд постанови присъда от 4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД “Приморие”. 41-годишният Станимир С. бе признат за виновен за това, че през февруари тази година измамил жена, с цел да получи от нея пари.

Той се представил за служител на Дирекция “Незаконни постройки” и предложил на жертвата си да заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси, както и че ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес, ако тя го упълномощи. За тази услуга той поискал 432 лева.

Потърпевшата отишла в ТД “Приморие, за да подаде сигнал за незаконна постройка. Жената носела и документи за имота, който се намирал в кв. “Долно Езерово”. Докато чакала реда си в двора на Дирекцията, към нея се приближил подсъдимият. Той се представил за длъжностно лице на име Иван Иванов.

Обяснил, че се занимава точно с незаконните постройки, като лично той извършвал огледите на постройките. Обяснил, че офисът му се намира в същата сграда на втория етаж. Изслушал я и й предложил да отидат в кафене, където той записал данните й и взел скица на имота. Обещал й да й съдейства.

Пострадалата му се доверила и устно го упълномощила да се заеме със случая. Тогава той обяснил коя услуга колко ще й струва  - 42 лева за оглед на постройката, 120 лева за ограничителна заповед на бившия й съпруг, 50 лева за хонорар на адвокат и 220 лева за да са по-малко данъците за незаконната постройка, която „услуга“ щял да извърши негов колега. Жената извадила от портфейла си и платила на подсъдимия общо за всички „услуги“ сумата от 432 лева.

Той взел парите, като не издал никакви документи. Не предоставил и телефонен номер за връзка, като обяснил, че телефоните му се подслушват, затова той щял да й се обади още същия следобед, а нея помолил да не бърза, а да изчака търпеливо 14 дни. Казал й да е спокойна, тъй като съпругата му работи в МВР, в Първо районно управление.

„Иван Иванов“ не се обадил в същия ден следобед, както обещал и потърпевшата разбрала, че е измамена. Тя и приятелката й тръгнали да търсят мъжа. Отишли в сградата на ТД „Приморие“ и установили, че нито на втория, нито на третия етаж има офис на „Иван Иванов“. Отишли в Първо районно управление и установили, че там не работи жената на „Иван Иванов“ от ТД „Приморие“.

Отишли в кафенето, където се провела срещата, и там служителката им казала, че този мъж преди време се е представял за екстрасенс. На следващия ден двете жени се намирали в района на Стария съд, когато забелязали същия мъж. Пресрещнали го и потърпевшата му казала, че той я е измамил и че не е длъжностното лице Иван Иванов, за когото се е представил. Той започнал да се оправдава и избягал. Тогава двете жени се обадила на тел. 112.

Подсъдимият Станимир С. бил разкрит три месеца по-късно. Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Празник е - новата учебна година започна! * Кадърът е от откриването…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или