Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

45-годишен българин, живеещ в чужбина, е подателят на фалшивите бомбени заплахи в София

Автор: "PoligrafF", от 13.01.2018 0
Същият човек е подавал множество сигнали и за различни европейски институции.

Установен е авторът на фалшивите сигнали за поставени в София взривни устройства, които вдигнаха столичната полиция на крак през последните дни. Оказва се, че анонимните обаждания са подадени от карта на чужд мобилен оператор от 45-годишен български гражданин, който се намира в страна от ЕС. 

Същият човек е подавал множество сигнали освен за обекти в България, и за различни европейски институции, като последният е за ЕК, обяви директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов днес. По думите му, в момента българското МВР и партньорските служби в Европа работят по установяване на местонахождението и задържането му.

45-годишният мъж не живее у нас от няколко години. Данните за подавани от негова страна фалшиви сигнали датират от 2012-а година. Заплахите са засягали различни обекти и институции - съд, прокуратура, частни хотели.  Той има криминална регистрация за шофиране на МПС след употреба на алкохол. Мотивите му остават неизвестни.

В България през годините са водени досъдебни производства по същия повод във връзка с подадени от него много подобни сигнали. Деяниете е наказуемо и по  чл.326 от НК и по Закона за ЕЕН112, като по НК е предвидено наказание включително „лишаване от свобода“, а по Закона за ЕЕН, когато са мобилизирани службите за реагиране, е предвидена сериозна глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като е предвидено търсене и на обезщетение за причинените вреди и направените от службите разходи.

”Службите реагират незабавно по утвърдена процедура на всеки подобен сигнал, изразходва се огромен ресурс, не само от полицията”, посочи директорът на СДВР и уточни, че само през последните дни подадените злоумишлени обаждания са няколко - за Летище София, за НДК, за НС, като сигналите са подавани на общодостъпни в интернет телефонни номера, всичките – от един номер.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или