Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

45-годишен българин, живеещ в чужбина, е подателят на фалшивите бомбени заплахи в София

Автор: "PoligrafF", от 13.01.2018 0
Същият човек е подавал множество сигнали и за различни европейски институции.

Установен е авторът на фалшивите сигнали за поставени в София взривни устройства, които вдигнаха столичната полиция на крак през последните дни. Оказва се, че анонимните обаждания са подадени от карта на чужд мобилен оператор от 45-годишен български гражданин, който се намира в страна от ЕС. 

Същият човек е подавал множество сигнали освен за обекти в България, и за различни европейски институции, като последният е за ЕК, обяви директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов днес. По думите му, в момента българското МВР и партньорските служби в Европа работят по установяване на местонахождението и задържането му.

45-годишният мъж не живее у нас от няколко години. Данните за подавани от негова страна фалшиви сигнали датират от 2012-а година. Заплахите са засягали различни обекти и институции - съд, прокуратура, частни хотели.  Той има криминална регистрация за шофиране на МПС след употреба на алкохол. Мотивите му остават неизвестни.

В България през годините са водени досъдебни производства по същия повод във връзка с подадени от него много подобни сигнали. Деяниете е наказуемо и по  чл.326 от НК и по Закона за ЕЕН112, като по НК е предвидено наказание включително „лишаване от свобода“, а по Закона за ЕЕН, когато са мобилизирани службите за реагиране, е предвидена сериозна глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като е предвидено търсене и на обезщетение за причинените вреди и направените от службите разходи.

”Службите реагират незабавно по утвърдена процедура на всеки подобен сигнал, изразходва се огромен ресурс, не само от полицията”, посочи директорът на СДВР и уточни, че само през последните дни подадените злоумишлени обаждания са няколко - за Летище София, за НДК, за НС, като сигналите са подавани на общодостъпни в интернет телефонни номера, всичките – от един номер.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или