48% от българите искат зимно часово време

Автор: "PoligrafF", от 11.10.2018 0
32% пък предпочитат лятното часово време да се въведе за постоянно.

48% от българите искат зимното часово време да остане официално у нас, след като Европа отмени сезонната смяна. 32% пък предпочитат лятното часово време да се въведе за постоянно. Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.

Това показва проучване на “Екзакта”, предава NOVA. В него са се включили 1000 пълнолетни нашенци от 92 населени места. Допитването е проведено в периода 28 септември - 5 октомври. Според резултатите, привържениците на позицията зимното часово време да бъде постоянно у нас са по-често жени, хора на възраст над 59 години и жители на провинцията. В полза на избора на лятното часово време по-често хора на възраст между 30 и 40 години, високообразовани и жители на София.

Припомняме Ви, че днес приключва и онлайн допитването на Министерски съвет по темата. На база резултатите от проучването, Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще.

Припомняме Ви, че след мащабно допитване, Европейската комисия реши да предложи прекратяване на практиката два пъти годишно часовото време да бъде променяно. Официално последната задължителна смяна ще бъде в края на март догодина. След това държавите членки на съюза сами ще трябва да решат дали да се върнат към астрономическото време или да останат на лятно време.

България ще има време до началото на новата година, за да заяви пред Европа дали възнамерява да сменя времето през октомври 2019-а.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или