Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

5 600 лева събра Благотворителният коледен бал на "Младежки глас"

Автор: "PoligrafF", от 08.12.2019 0
Събитието се състоя за девета поредна година.

Благотворителният коледен бал  „Всички сме едно семейство“ събра 5600 лева, които ще послужат за оборудване на кабинети по първа долекарска помощ в училища на територията на Област Бургас. Набраните средства са с образователна цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици.

Събитието се състоя за девета поредна година, по инициатива на Национално Сдружение „Младежки Глас” и под патронажа на Областния Управител на Област Бургас и със съдействието на Български Червен Кръст – Бургас.

И тази година Балът бе открит от талантливата Гергана Берданкова, която е “талисман” на събитието вече години наред. За настроението на гостите се погрижиха и ангелските гласове на лауреатите от национални и международни конкурси - Пламена Бенова, Симона Маринова и Веселина Дамова от Вокално студио Сезони - Бургас, с ръководител Кина Христова.

Областният управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков получи от националния лидер Тодор Йосифов специална коледна изненада с благодарност за годините подкрепа към каузата за младите.

Поздравителни адреси за каузата младежите получиха от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и председателя на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

„Всички да бъдем едно семейство е каузата, която ще ни обедини в името на децата и бъдещето, да подаваме ръка, за да правим света по-добър. Тя за девета поредна година събира всички нас, всички хора с добри сърца, всички, които искат да помагат. Именно това е, което създаде „Младежки глас” преди тези дълги години – чувството да даваш от себе си, да даваш на останалите, очаквайки единствено да направиш нещо добро”  каза Тодор Йосифов, национален лидер на Национално Сдружение „Младежки Глас”.

„Младежки глас давате много светъл пример на младите хора. По-важното от закупуване на оборудването за кабинети по първата долекарска помощ е духовния смисъл, който предавате да обучавате малките деца на определени навици. Благодаря ви за каузата. Във вашата брошура имате въпрос - Защо да участвам в Младежки Глас, аз ще довърша изречението: защото искате да помагате. Благодаря ви мили хора и като родител, и като представител на държавата, че ви е искате да давате и го правите” каза Вълчо Чолаков, областен управител на Област Бургас.

Специални приветствия за благотворителната кауза отправи зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев.

В събитието беше включен търг на 3 предмета: сребърен глобус, картина на вдъхновението и прекрасен ръчно изработен шал от Бутик „LABARUM”. Към общата сума се добавиха средствата по време на коледния базар и късметчета за всеки гост. Събраната сума от входа и от цялата вечер се използва на 100% за каузата.

Вълнуващото събитие премина под вещото ръководство на прекрасните водещи Стиляна Атанасова и топ дизайнера на бутик „LABARUM” Йордан Бъчваров. Младежката кауза не би била постигната без техния професионализъм и очарование по време на събитието.

Коледната вечер завърши с официално връчване на чека със сумата на директора на БЧК-Бургас Виолета Радева.


До този момент, благодарение на миналогодишните издания на Благотворителния бал на “Младежки глас”, са оборудвани 17 училища от Област Бургас. Кабинетите работят активно с лекторския екип от доброволци на Българския младежки червен кръст /БМЧК/. И тази година събитието премина с медийната подкрепа на Информационен сайт “PoligrafF”.

Партньори на организаторите бяха Български Червен Кръст – Бургас, Областна администрация – Бургас, Хотел „Мираж”- Бургас, Медицинска лаборатория „ЛИНА”, Винарска изба Страцин, Център за реклама „Дигитал” –Бургас, Вимакс Клима ООД, Пристанище Бургас ЕАД, Бутик „LABARUM”, Сладкарска фирма “Златина 91” ЕООД - село Твърдица, Бургас, БАТ Кейтъринг и МОЛТ ДИЗАЙН ГРУП ЕООД.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или