Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

8 години затвор за бизнесмен, причинил смърт на пътя

8 години затвор за бизнесмен, причинил смърт на пътя

Наказание 8 години лишаване от свобода на при първоначален строг режим в затвор ще търпи Петър Филипов за непредпазливо причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие. Филипов е признат за виновен в това, че на 01.06.2013 год. около 01.00 ч. в Община Несебър, гр. Несебър на прав участък от пътно двулентово платно, свързващо с. Равда - гр. Несебър, пред хотели „Соул Несебър палас” и „Соул Несебър бей”, движейки се в посока с. Равда - гр. Несебър, при управление на лек автомобил ”Ауди S8” нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал пътнотранспортно произшествие с движещия се в насрещното движение автомобил „Сеат Ибиза” с водач 45-годишна жена, и по непредпазливост причинил смъртта й, като деянието е извършено в пияно състояние.

Наказание8 години лишаване от свобода на при първоначален строг режим в затвор ще търпиПетър Филипов, управител на строителна фирма,  за непредпазливо причиняване на смърт при пътнотранспортнопроизшествие. Филипов е признат за виновен в това, че на 01.06.2013 год. около01.00 ч. в Община Несебър, гр. Несебър на прав участък от пътно двулентовоплатно, свързващо с. Равда - гр. Несебър, пред хотели „Соул Несебър палас” и„Соул Несебър бей”, движейки се в посока с. Равда - гр. Несебър, при управлениена лек автомобил ”Ауди S8” нарушил правилата за движение по пътищата, допусналпътнотранспортно произшествие с движещия се в насрещното движение автомобил„Сеат Ибиза” с водач 45-годишна жена, и по непредпазливост причинил смъртта й,като деянието е извършено в пияно състояние.

Чрез изготвена по надлежния ред химическаекспертиза е установено концентрация на алкохол в кръвта на подсъдимия над 1,2на хиляда промила, а именно 1,8 на хиляда.Окръженсъд Бургас разгледа делото по общия ред. В съдебния процес като частенобвинител бе конституирана дъщерята на починалата жена. Тя не пожела да предявиграждански иск за причинени неимуществени вреди. С присъдата съдът лишиподсъдимия Филипов и от право да управлява моторно превозно средство за срок от3 години.

Представителятна окръжна прокуратура пледира, че от събраните доказателства в хода насъдебното следствие по безспорен начин се установява извършеното престъплениеот подсъдимия и отхвърли твърдението на Филипов и неговия защитник, че друголице е управлявало автомобила при катастрофата. Прокурорът посочи, чеподсъдимият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта и е допуснал нарушениена Закона за движение по пътищата, като е управлявал автомобила с неразрешенаскорост от 132-135 км/ч, така е предизвикал пътнотранспортното произшествие и енастъпил трагичният резултат.

Според прокурора двете нарушения на ЗДвП и пиянотосъстояние на подсъдимия сочат за висока степен на обществена опасност, както заличността на дееца, така също и за извършеното деяние. Държавното обвинение поискаот съда при постановяване на присъдата да определи на Филипов наказание над среднияразмер предвиден, в закона и посочи, че единственото смекчаващо вината обстоятелствона подсъдимия е неговото чисто съдебно минало.Повереникътна частния обвинител заяви, че поддържа обвинението и подкрепи казаното отпрокурора.

Той помоли съда да определи на подсъдимия ефективно наказаниелишаване от свобода над средния размер към максималния срок, предвиден в законаза извършеното престъпление.Защитникътна подсъдимия пледира, че фактите, посочени в обстоятелствената част на обвинителнияакт, не са доказани. Пълномощникът поддържа тезата, че не подсъдимият Филипов еуправлявал автомобила, а друго трето лице.

Адвокатът помоли съда да признае подзащитнияй за невиновен и да го оправдае по повдигнатото обвинение.Впоследната си дума подсъдимият заяви, че много съжалява за случилото се, но тойне е управлявал автомобила и помоли съда за оправдателна присъда.Присъдата на Окръженсъд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега