Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Costa neoRomantika открива круизен сезон'2016 в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 25.03.2015 0
Представители на „Пристанище Бургас” ЕАД участваха в най-голямото круизно изложение „Cruise Shipping Miami 2015”. То се проведе в периода 16-19 март в Маями, САЩ. В престижния форум участваха Иван Капитанов, председател на СД на Пристанище Бургас, Диян Димов, изпълнителен директор и Стойчо Димов, ръководител „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”.

Представители на „Пристанище Бургас” ЕАД  участваха  в най-голямото круизно изложение „Cruise Shipping Miami 2015”. То се проведе в периода 16-19 март в  Маями, САЩ. В престижния форум участваха Иван Капитанов, председател на СД на Пристанище Бургас, Диян Димов, изпълнителен директор и Стойчо Димов, ръководител „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”. Изложението е най-голямото круизно събитие в света, в което участват над 900 изложители и е посещавано от 11000 представители от 125 страни. Конференцията бе открита от г-н Крис Хайман от „Seatrade”, организатори на международната конференция и круизното изложение.

През четирите конферентни дни бяха разгледани няколко основни теми, свързани с географията на круизния туризъм, сигурността, развитието на крузния продукт и маркетингови сегменти. В конференцията участваха всички круизни оператори и представители на пристанища от целият свят. Във водещата презентация “Развитие на пристанищната инфраструктура в новопоявили се пазари”, Джон Терсек, вицепрезидент на Royal Caribbean Cruises Ltd. изрично отбеляза, че България, в частност Бургас е нова круизна дестинация с голям потенциал. В отделен разговор Джон Терсек  и ръководителите на Пристанище Бургас дискутираха силните и слабите места за развитие на круизите в Бургас.

По думите на експерта пред бургаското пристанище предизвикателствата за развитие на круизния  бизнес са подобряване на инфраструктурата и интермодалността на специализирания терминал. Той заяви, че  е убеден, че положителните отзиви от успешното начало ще се повторят в скоро време, независимо от сложната ситуация в региона. В дните на изложението беше проведена официална среща с представителите на Търговската палата на град Трабзон и ръководството на едноименното пристанището, които съвместно с  порт Батуми /Грузия/ разработват Черноморска круизна платформа, която да обедени усилията на този бизнес в Черно море, както и да се подготви текст на Меморандум за сътрудничество между заинтересованите пристанища в региона. 

Инициатива, подкрепена и от Порт Бургас,  със сигурност  ще разшири представителността на Черно море и може да  даде допълнителна уверенност на круизните компании за дългосрочност на техните нови круизни намерения.   Представителите на  Грузия, с които пристанище Бургас участва  съвместно няколко години на изложението , също потвърдиха готовността си за обединение на няколко порта/страни за развитие на круизният бизнес в Черно море. За подобряване на обслужването на пасажерите от големите   круизни кораби и  от крайбрежното плаване, с водещите световни фирми от Испания – «Аделте» и «ТУББО» бяха разгледани техническите параметри и ценови условия за  изграждане на пътнически круизен ръкав на морска гара Бургас.

Модерните и конкурентни ценови решения на експертите от „ТУБО” в близките месеци могат да бъдат реализирани в новия терминал. В потвърждение на добрите перспективи за морския круизен бизнес в порт Бургас са и съгласуваните нови 5 посещения  за 2016 и 2017 година на 220 метровия кораб  Costa neoRomantika, който ще да  открие сезона на 5 април 2016 година с 1800  пасажери.    

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или