Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Discovery снима последните две мегаструктури преминаващи през Бургас

Автор: "PoligrafF", от 29.08.2012 0
Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона.

Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 60 метра. Те ще преминат по маршрут – от централен вход на „Пристанище Бургас“ по улиците “К. Фотинов” - ул. “Булаир” – бул. “Демокрация” – ул. “Сан Стефано” - ул. “Одрин” в посока „Лукойл Нефтохим”.

Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км./час.

По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата. Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им.

За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма – сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми. Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес 29 август ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.

Специално за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мега товарите в Бургас ще пристигне екип на „Discovery Channel”, който ще направи филм за предаването „Мега заводи“.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или