Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Eкооценката за "тръбата" все още не е внесена

Автор: "PoligrafF", от 26.02.2011 4
Въпреки че остава само ден до крайния срок /28 февруари/ за внасяне на преработената екооценка за въздействието на околната среда на нефтопровода Бургас - Александруполис, до вчера - последният работен ден от седмицата, такава не е била получена в Министерството на околната среда и водите.

Въпреки че остава само ден до крайния срок /28 февруари/ за внасяне на преработената екооценка за въздействието на околната среда на нефтопровода Бургас - Александруполис, до вчера - последният работен ден от седмицата, такава не е била получена в Министерството на околната среда и водите. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Какво ще прави при евентуален разлив в морето? Това е  най-съществният въпрос, на който проектната компания трябва да даде отговор. Такъв анализ е липсвал в първия внесен вариант. Междувременно вчера руският енергиен министър Сергей Шматко отново допусна, че Русия може да се откаже от проекта и да поиска обезщетение от България.

Изграждането на нефтопровода “Бургас-Александруполис” беше поставено под въпрос още миналата година, при идването на власт на новото правителство. Премиерът Бойко Борисов дори заяви в началото на юни, че е почти решено че се отказваме от проекта, но малко по-късно беше уточнено, че решението ще бъде взето от правителството след изготвяне на ОВОС и като се има предвид и икономическата изгода от проекта.

Добави в Svejo

Коментари (4)

Burgazliq, 26.02.2011, 18:05
Hi4 i da ne q wnasqt NE 6TEM TRYBA V BURGAS!MAMka vi!
алеко, 26.02.2011, 18:06
Така ми. кой ли ти ще петролопровод, всичко ни е наред, че това остана да оправяме. Я вдигнете малко заплатите да живне народа, че е омършавял....
Христо, 26.02.2011, 18:10
Да ни се разкарат с тоз Бургас-Александруполис, че вече ми кипва. А-а-аа кой ще решава те или ние - народа?!?!? Имаше референдум в най-пикливия ден и повечето не излязоха да гласуват, но все пак Бургас не иска тръби.
иван , 26.02.2011, 18:16
В референдума гласувах против тръбата. И не съжалявам. Но мисля, че въпросът твърде много се политизира, а е толкова сериозен и резултатите от неговото решаване ще рефлектират в бъдещето. И никак не ми се иска у мен да остава чувството на вина, че нищо не сме направили крайният резултат да е сериозно мотивиран от икономическа, екологична и социална страна. Да спрем с емоциите. Не работят в полза на разума.

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или