Facebook обяви борбата с фалшивите новини за свой приоритет през 2018

Автор: "PoligrafF" , от 23.01.2018 0
Предстои поредната промяна на алгоритмите за приоритизиране на съдържанието.

След като в началото на януари създателят на най-масовата социална мрежа “Facebook” - Марк Зукърбърк обяви, че предстои поредната промяна на алгоритмите за приоритизиране на съдържанието, през последната седмица от ръководството на интернет гиганта обявиха борбата с фалшивите новини за своя основна задача през 2018-а година.

Основните промени, които предстоят, са свързани с отдавнашната идея на Зукърбърк за връщане на потребителските публикации като първи резултати в News feed-а. На практика това означава, че юзерите ще виждат първо статусите на своите близки и приятели, както и постове от групите, в които членуват. Новините и рекламите ще остават назад в потока от новини.

Сега обаче Facebook въвежда още една степен на филтриране. Новинарските страници и профили ще бъдат определяни като достоверен източник на информация от самите потребители. Това ще определя и мястото им в потока от публикации на основната страница на социалната мрежа. В степените на приоритизация ще влиза и географския принцип - новините от региона, в който се намира потребителя, ще се виждат по-често от тези, които се отнасят до отдалечени точки от света.

Според администраторите на Facebook това ще доведе до елиминиране на фалшивите новини и разпространителите на т.нар. “click bait” - публикации с гръмки заглавия, които предизвикват потребителя да отвори съответен сайт.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или