Google обърка националния празник на България с Деня на жената

Автор: "PoligrafF" , от 03.03.2018 0
Самият дудъл е много симпатичен. Проблемът е в препратката.

Търсачката Google обърка националния празник на България с Международния ден на жената. Традиционно от технологичната корпорация публикуваха тематичен дудъл (драскулка), с който да поздравят нашенци за 3 март. Картинката изобразява българския флаг на фона на синьо небе.

Самият дудъл е много симпатичен. Проблемът е в препратката. Вместо да отвежда до информация, свързана с българската история и събитията отпреди 140 години, дудълът е линкнат към резултати за Международния ден на жената (8 март).

Това не е първият случай, в който интернет гиганти дават не просто грешна, а комична информация за страната ни. Припомняме Ви, че през октомври виртуалният асистент на продуктите с марка Apple - “Siri” за кратко обърка “Despacito” с “Мила Родино”.

Според потребители на интернет, в даден период от време вчера платформата е твърдяла, че хитът на Луис Фонси и Дади Янки е химнът на България.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или