Mащабен шоу-спектакъл открива пясъчния фестивал в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 30.06.2012 1
Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа.

Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа. Те са част от зрелищен и мащабен шоу-спектакъл, с който ще бъде открито тазгодишното 5-то издание на първия у нас Фестивал на пясъчните скулптури на тема „Вълшебен свят“.

Едноименният спектакъл е специално създаден за откриването на пясъчния атракцион, което ще бъде извършено в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов. Повече от 30 артисти ще излязат на 7 сцени, 6 от които разположени около самите пясъчни фигури, за да пресъздадат истински приказен свят.

Те ще се развихрят под звуците на музика от най-популярната опера на Жак Офенбах „Хофманови разкази” и „Аида” от Джузепе Верди. „Питър Пан“, „Оловният войник“, „Мулан“, „Аладин и вълшебната лампа“, „Червената шапчица“ и „Улица Сезам“ са само част от приказките, включени в грандиозния спектакъл.

Светлинно и огнено шоу, игра на сенки, приказни силуети и колаж на любими сцени от популярни анимационни и игрални филми ще видят още жителите и гостите на откриването, пред които 18-те фигури от пясък ще оживяват една по една. За незабравимото преживяване ще допринесат музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и танцов клуб „Фрея”.

18 скулптори от 9 държави тази година сътвориха 18 фигури от 3 500 тона пясък с образите на любими детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или