Mащабен шоу-спектакъл открива пясъчния фестивал в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 30.06.2012 1
Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа.

Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа. Те са част от зрелищен и мащабен шоу-спектакъл, с който ще бъде открито тазгодишното 5-то издание на първия у нас Фестивал на пясъчните скулптури на тема „Вълшебен свят“.

Едноименният спектакъл е специално създаден за откриването на пясъчния атракцион, което ще бъде извършено в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов. Повече от 30 артисти ще излязат на 7 сцени, 6 от които разположени около самите пясъчни фигури, за да пресъздадат истински приказен свят.

Те ще се развихрят под звуците на музика от най-популярната опера на Жак Офенбах „Хофманови разкази” и „Аида” от Джузепе Верди. „Питър Пан“, „Оловният войник“, „Мулан“, „Аладин и вълшебната лампа“, „Червената шапчица“ и „Улица Сезам“ са само част от приказките, включени в грандиозния спектакъл.

Светлинно и огнено шоу, игра на сенки, приказни силуети и колаж на любими сцени от популярни анимационни и игрални филми ще видят още жителите и гостите на откриването, пред които 18-те фигури от пясък ще оживяват една по една. За незабравимото преживяване ще допринесат музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и танцов клуб „Фрея”.

18 скулптори от 9 държави тази година сътвориха 18 фигури от 3 500 тона пясък с образите на любими детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или