Mащабен шоу-спектакъл открива пясъчния фестивал в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 30.06.2012 1
Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа.

Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп любими приказни и анимационни герои ще видим като обитатели на пясъчния град в бургаския парк „Езеро“ на 2 юли от 21.00 часа. Те са част от зрелищен и мащабен шоу-спектакъл, с който ще бъде открито тазгодишното 5-то издание на първия у нас Фестивал на пясъчните скулптури на тема „Вълшебен свят“.

Едноименният спектакъл е специално създаден за откриването на пясъчния атракцион, което ще бъде извършено в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов. Повече от 30 артисти ще излязат на 7 сцени, 6 от които разположени около самите пясъчни фигури, за да пресъздадат истински приказен свят.

Те ще се развихрят под звуците на музика от най-популярната опера на Жак Офенбах „Хофманови разкази” и „Аида” от Джузепе Верди. „Питър Пан“, „Оловният войник“, „Мулан“, „Аладин и вълшебната лампа“, „Червената шапчица“ и „Улица Сезам“ са само част от приказките, включени в грандиозния спектакъл.

Светлинно и огнено шоу, игра на сенки, приказни силуети и колаж на любими сцени от популярни анимационни и игрални филми ще видят още жителите и гостите на откриването, пред които 18-те фигури от пясък ще оживяват една по една. За незабравимото преживяване ще допринесат музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и танцов клуб „Фрея”.

18 скулптори от 9 държави тази година сътвориха 18 фигури от 3 500 тона пясък с образите на любими детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Един Студентски фестивал без китари не може! През уикенда Бургас бе…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или