Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Oсиновителна кампания насърчава бургазлии да си вземат куче от приют

Автор: "PoligrafF", от 30.03.2013 0
От 11 часа днес пред Пантеона ще се проведе кампания под мотото "Ще те обичам - само ме вземи". Тя се провежда съвместно от Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) "Спаси приятел" и Община Бургас за трети път. Целта е да се намерят стопани на повече животни от Приюта за бездомни кучета към Община Бургас.

От 11 часа днес пред Пантеона ще се проведе кампания под мотото “Ще те обичам - само ме вземи”. Тя се провежда съвместно от Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) ”Спаси приятел” и Община Бургас за трети път. Целта е да се намерят стопани на повече животни от Приюта за бездомни кучета към Община Бургас.

СНЦ “Спаси приятел” и Община Бургас със съвместни усилия се стремят да следват успешна стратегия за решаване на проблема с бездомните кучета по хуманен начин, а именно - като се прилагат активно двете мерки едновременно - кастрация и призоваване към осиновяване. Това е начин всички заедно да участваме в решението на този проблем.

Програмата “Кастрирай и върни” е доказана мярка, която се прилага от институциите, но в крайна сметка, кучетата, макар и кастрирани, се връщат да живеят на улицата.Всички кучета от Приюта са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани срещу бяс. Организацията на кампанията се отличава по това, че кучетата от Приюта са представени на любителите на животни в градски условия, така те могат да се запознаят с тях, и дори без да ги осиновят, само да ги разходят без да е нужно да посещават Приюта.

Всички могат да се убедят, че тези животни са социални, изключително добронамерени и дружелюбни, много адаптивни и заслужават дом и грижи като породистите си братя. На първата кампания бяха осиновени 6 кучета за два дни, на втората 7 - за един ден. Успеха на кампаниите доведе до решението те да се провеждат всеки месец и вече има дата и за следващата кампания - 27 Април.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или