Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Oткриха обновената Морска градина на Бургас

Автор: "PoligrafF", от 28.06.2011 1
Кметът Димитър Николов и ръководителят на отдела за България в Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия Карстен Расмусен прерязаха лента при официалното откриване на обновената Морска градина на Бургас.

Кметът Димитър Николов и ръководителят на отдела за България в Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия Карстен Расмусен прерязаха лента при официалното откриване на обновената Морска градина на Бургас. Това се случи при възстановената Стена на приказките – любимо място за игра на поколения бургазлии, което през последните десетина години западна и се разруши.

„Изключително ми е приятно, че на днешното откриване присъства Карстен Расмусен, за да се убеди лично, че в Бургас европейските средства се използват по най-добрия начин. Благодарение на тях Морската ни  градина стана най-красивият парк в България. В Бургас се научихме да печелим проекти и сме мотивирани да покажем, че има смисъл от членството на България в Европейския съюз”, каза кметът Николов.

„За мен е удоволствие да виждам динамични градове като Бургас да връщат блясъка на миналото”, отвърна представителят на Европейската комисия. Карстен Расмусен обеща ускоряване на работата по изграждане на магистрала „Черно море”, тъй като пристигна на събитието от Варна и се оплака от лошия път до Бургас.

Благоустрояването на Приморски парк и възстановяването на “Стената на приказките” с прилежащото водно огледало е част от проекта “Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие”, приоритетна ос 1 “Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 “Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.

Общата му стойност е 10 млн. лв. Бургас спечели този проект в конкуренция с 64 други български общини. Той включва още реконструкция на главната улица „Александровска”, ул. „Гурко”, ул. „Адам Мицкевич”, парковата територия зад Старата поща и спортната площадка до Защитено жилище „Надежда”.

По време на официалното откриване на Морската градина Карстен Расмусен и Димитър Николов си позволиха да нарушат протокола и влязоха боси във водното огледало до Стената на приказките, докато край тях обикаляха корабчета с дистанционно управление. По този начин те показаха, че новите съоръжения са направени не за красота, а за да служат на хората и да им осигурят пълноценен отдих в прекрасната Морска градина на Бургас.

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или