Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

#StayHome: 10 неща, от които можете да прочистите дома си по време на карантината

Автор: "PoligrafF", от 16.03.2020 0
Както вече Ви припомнихме, принудителното изолиране у дома по време на извънредното положение може да бъде оползотворено, за да реализираме всички онези задачи, за които обикновено нямаме време.

Както вече Ви припомнихме, принудителното изолиране у дома по време на извънредното положение може да бъде оползотворено, за да реализираме всички онези задачи, за които обикновено нямаме време.

В това число попада и основното пролетно почистване, което тази година имаме възможността да започнем по-рано. А то е идеален повод да се разделим с купищата натрупани вещи, които никога не използваме, но пазим “да не би да потрябват”.

Днес сме Ви подготвили подборка с 10 неща, които можете и вероятно трябва да изхвърлите. Обещаваме, след като се разделите с тях не само ще се почувствате по-добре и ще намалите нивата на стреса, но и жилището Ви ще изглежда по-подредено. Освен това домът Ви ще бъде и по-здравословен.

Ето от какво можете да се освободите:

1. Тъпи ножове, напукани чинии и чаши, стари дъски за рязане - всички онези кухненски пособия, които вече не използвате, трябва да си отидат. Евтините ножове просто не могат да бъдат добре наточени, а боравенето с тях, когато се затъпят, е същинско мъчение. Любимата Ви чаша е стигнала денят на пенсионирането си, ако напитката в нея се задържа трудно, а единичните бройки от стари сервизи само създават впечатление за хаос. Време е да си вървят!

2. Бебешките дрешки са сред вещите, с които семействата най-трудно се разделят. Но ако са в добро състояние, те могат да послужат на другиго в нужда. Дарете запазените дрешки, използвайте 1-2 от захабените за парцалчета или арт проекти, а останалите изхвърлете. Ако държите да имате ританки за спомен, няма нужда да запълвате цял гардероб - един чифт стига.

3. Старите справочници и наръчници, които отдавна са морално остарели, нямат място в библиотеката Ви. Освободете място за книги, които наистина могат да Ви послужат. Масовите романи и сезонни бестселъри, които никога няма да отворите отново, могат да бъдат дарени на някоя библиотека, разменени за нови четива или продадени.

4. Старите медикаменти с изтекъл срок на годност или лекарства по лекарско предписание нямат място у дома. Предайте ги за рециклиране. И като говорим за изтекъл срок на годност, проверете и шкафа с подправките и консервите, отървете се и от козметиката, чийто срок на употреба е изтекъл. Върху опаковките обикновено е изписано колко месеца след отваряне трае годността им.

5. Колекцията Ви от CD-та и DVD-та може да Ви се струва скъп спомен от близкото минало, но каква полза от тях, ако дори няма къде да ги слушате/гледате? Те заемат доста място и събират прах. Можете да ги използвате за арт проект, да ги продадете или да ги рециклирате. Ако имате нещо, на което държите като съдържание, можете да го прехвърлите на компютъра си.

6. Купищата рекламни тениски, които никога няма да облечете, създават впечатление за изобилие от дрехи, но всъщност просто заемат място. Същото важи и за дрехите, които са по-малък или по-голям номер от този, който носите в момента. Правилото е - ако два сезона не сте обличали една дреха, значи е време да се разделите с нея. Дарете запазените и изхвърлете онези, които не стават за носене. Така ще освободите гардероба си за новия сезон и новия шопинг. Същото важи и за старите хавлии и чаршафи, които вече са крайно захабени и не използвате.

7. Разкарайте и старите списания, които никой никога не разгръща. Те също заемат твърде много място, събират прах и обикновено изглеждат разхвърляни, колкото и да се опитвате да ги подредите. Можете да запазите първи брой, например, за да завещаете винтидж изданието на правнуците си. Останалите обаче предайте за рециклиране.

8. Ако все още търсите място на кутията с два пръста боя, с която сте боядисали хола преди две години, време е да осъзнаете, че мястото й е в казана. Запазете етикета, ако държите да запомните цвета.

9. Неудобните обувки са нещо, което винаги ще обуете, а след това ще съжалявате горчиво. Затова е време да се сбогувате с тях. Не си причинявайте излишна болка.

10. Спомняте ли си кога купихте гофретника? А използвахте ли го повече от веднъж? Ако отговорът е “не” - какво прави той все още в шкафа/на плота? Отървете се от всички уреди, които не използвате. Можете да ги продадете или подарите на близък, ако работят. Рециклирайте старите мобилни апарати.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или