#Trashtag: Различното онлайн предизвикателство

Автор: "PoligrafF" , от 14.03.2019 0
Ново онлайн предизвикателство ни вдъхновява да се погрижим за природата.

Регулярно социалните мрежи са завладявани от трендове, включващи селфита, хаштагове, снимки, послания. И докато повечето от тях обикновено са свързани с човешката суета, а понякога дори с риск за живота и здравето на потребителите, то понякога се появява и някоя добра идея, която яхва вълната на т.нар. “вайръл” явления*.

През последната седмица на върха на тази вълна е един хаштаг, носещ екологично послание. Потребители на социалните мрежи се включват в предизвикателство да (се) снимат (със) замърсен участък от природата преди и след като го почистят. Публикациите са маркирани с #Trashtag, който е популярен както във Facebook и Instagram, така и в Twitter. Стотици хиляди потребители публикуват снимки на почистени гори, паркове, плажове и др. кътчета по цял свят.

Самият тренд датира от 2015-а година и е създаден от компания за екипировка, в рамките на рекламна кампания. Но както често се случва, месеци (в случая години) по-късно идеята заживява свой собствен живот, подета от самите потребители на интернет. Това се случва преди дни, когато хаштагът е публикуван във Facebook с послание “До отегчените тийнейджъри”.


* Вайръл (viral) от англ. език е термин, който маркира идея, съдържание, тенденция или друго явление, които се разпространяват бързо и повсеместно като “вируси”. Обикновено става дума за нещо силно впечатляващо, което увлича потребителите да споделят в социалните мрежи, с което се постига естествено разпространение.

 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или