Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

XIII Международен фестивал на православната музика започва в Поморие

XIII Международен фестивал на православната музика започва в Поморие

Поморие, лятната фестивална столица на българското крайбрежие, отново ще се превърне в дом на православните ценности и музика. Причина за това е 13-то издание на международния фестивал „Света Богородица – Достойно есть”, който ще се състои от 10 до 14 юни тази година. В рамките на четирите фестивални дни стотици участници от страната и чужбина ще представят богата концертна програма, както в храм „Рождество на Пресвета Богородица”, така и на открита сцена.

Поморие, лятната фестивална столица на българскотокрайбрежие, отново ще се превърне в дом на православните ценности и музика.Причина за това е 13-то издание на международния фестивал „Света Богородица –Достойно есть”, който ще се състои от 10 до 14 юни тази година. В рамките начетирите фестивални дни стотици участници от страната и чужбина ще представят богата концертна програма, както в храм„Рождество на Пресвета Богородица”, така и на открита сцена.

Фестивалът ще бъде тържествено открит на 10.06.2016 г. /петък/ от 17.00 часа с литийно шествие поглавната пешеходна улица на града. Водосвет и молебен в църквата „Рождество наПресвета Богородица” ще отслужи Негово Високо Преосвещенство МитрополитИоаникий, в съслужие с духовници от Сливенска епархия и гости на фестивала. От 18.30 часа в храма ще се състои ипървият от поредицата фестивални концерти.

Участие в него ще вземат:Камерен хор „ПетърДинев” при храм „Св. Св. Кирил и Методий”, София, България, кат. 1, Диригент: Боряна НайденоваНикола Антонов –София, България, кат. 2Дамски хор„Благовестие“ при храм „Рождество на Пресвета Богородица“ – Поморие, България, хор-домакин, Диригент: Йорданка Панчева – ТуджароваКамерен хор „Кантикус Де Орис“ - Пловдив, България, кат.3, Диригент:Дорис Хофман

Цялата програма на фестивала може да намерите тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега