Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1 милион удостоверения по-малко може да издава НАП

1 милион удостоверения по-малко може да издава НАП

До един милион документа по-малко годишно може да издава НАП заради електронна услуга, която подава онлайн информация до държавните органи за това дали техните контрагенти имат задължения към бюджета или не. Това може да спести по 7,3 млн. лв. годишно на клиентите на Агенцията, като едновременно с това бъдат спасени 90 дървета.

До един милион документа по-малко годишно може да издаваНАП заради електронна услуга, която подава онлайн информация до държавнитеоргани за това дали техните контрагенти имат задължения към бюджета или не. Товаможе да спести по 7,3 млн. лв. годишно на клиентите на Агенцията, катоедновременно с това бъдат спасени  90дървета.

Годишно НАП издава над единмилион удостоверения за наличие или липса на задължения, които в по-голямата сичаст служат за информация пред други държавни органи (например изискване засключване на договор при участие в процедури по Закона за обществените поръчки).Издаването на удостоверението на хартия е свързано с минимум едно посещение доофис на Агенцията, а когато данъкоплатецът няма електронен подпис, за да гозаяви по интернет – и с две.

Новата електронната услуга, коятовече функционира дава възможност на държавните институции директно, поелектронен път, да получат информация от НАП за това дали фирма или гражданинима или няма задължения към бюджета. Така тази информация може да не се изискваот клиента на хартия. За да стане възможно това при всички държавни, общинскиили банкови институции са необходими законодателни промени така че електроннополучената информация да е равносилна на тази, отпечатана на хартиен носител.

От НАП уточняват още, че софтуерътне посочва други подробности, като например размер или вид на дълга, акофирмата има задължения, защото тази информация е конфиденциална по закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега