Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асад: Близкият изток е буре с барут, към което днес приближава огън

Асад: Близкият изток е буре с барут, към което днес приближава огън

Докато Вашингтон и Париж се опитват да убедят общественото мнение в необходимостта от действия срещу Дамаск, сирийският президент Башар Асад предупреди за риска от избухването на „регионална война" в случай на западна военна намеса в страната, коментира френският вестник „20 минути".

Докато Вашингтон и Париж се опитват да убедят общественото мнение в необходимостта от действия срещу Дамаск, сирийският президент Башар Асад предупреди за риска от избухването на „регионална война" в случай на западна военна намеса в страната, коментира френският вестник „20 минути".

"Близкият изток е буре с барут, към което днес приближава огън. Всички ще изгубят контрол върху ситуацията, когато барутът избухне. Хаосът и екстремизмът ще се разпространят. Рискът от регионална война е реален", заявява сирийският президент, цитиран от изданието.

"Френският народ не е наш враг. Когато обаче политиката на Франция стане враждебна за народа на Сирия, тогава държавата ще е и негов враг. Естествено, за интересните на Франция ще има негативни последици", подчертава Асад.

"Френските власти могат да се съгласят да вземат участие във военна акция срещу режима на сирийския президент Башар Асад само като част от коалиция", заявява френският премиер Жан-Марк Еро", цитиран от "Интерфакс". „Франция няма намерение да действа самостоятелно", подчертава премиерът. Според него окончателното решение на Париж за това дали да бъде проведена операция срещу сирийския режим „може да бъде взето само от президента Франсоа Оланд, и то след формиране на коалиция".

Междувременно и германското разузнаване обяви, че има информация, че сирийските власти са използвали химическо оръжие. Началникът на разузнаването е уведомил за това депутатите от бундестага на тайно заседание, съобщава списание "Шпигел". Вчера и Франция обяви, че химическата атака в Сирия на 21-ви август е била дело на правителството на Башар Асад.

Информацията на германците се базира на подслушани разговори между представител на ливанската групировка "Хизбула" и иранското посолство. В тях се казвало, че сирийският президент Башар Асад е дал заповед за химическа атака.   Междувременно френският премиер Жан-Марк Еро представи доклад на разузнаването пред депутатите. Докладът сочи правителството в Сирия като единствен възможен извършител на нападението на 21-ви август.

До това заключение френското разузнаване достига по пътя на логиката, без да представи неизвестни досега доказателства. Разгледани са били 47 видеоклипа, след което екип лекари е дал становище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега