Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обновеният автобусен терминал промени облика на "Меден рудник"

Обновеният автобусен терминал промени облика на "Меден рудник"

Реконструкцията и разширението на автобусния терминал в "Меден рудник" навлезе във финална фаза. Интересната архитектура и многото нова зеленина промениха коренно облика на тази част от комплекса, разположена между зоните "В" и "Г".

Реконструкцията и разширението на автобусния терминал в "Меден рудник" навлезе във финална фаза. Интересната архитектура и многото нова зеленина промениха коренно облика на тази част от комплекса, разположена между зоните "В" и "Г".

Терминал "Меден рудник" и прилежаща територия са сред основните компоненти по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Обектът се явява начална точка на "Бърза автобусна линия", която ще свързва "Меден рудник" с комплексите "Славейков" и "Изгрев". Разстоянията между крайните спирки по маршрута ще се преодоляват за около 25 минути, тоест два пъти по-бързо от днес.

Терминалът в "Меден рудник" представлява комплекс от съоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите на градския транспорт - автобусни и тролейбусни. В обхвата му са включени:

* Основна едноетажна сграда, която съдържа:

- Чакалня за пътници, оборудвана с подходящ брой места за сядане, устройства за закупуване и подновяване на електронни карти, устройства, които предоставят на пътниците информация в реално време, информация за транспортната схема - маршрут на БРТ-линията и останалите линии, разписанията и спирките на обществения транспорт в града, карта на града;

- Санитарни възли за посетители и служители, с наличие на специализирано място, осигуряващо достъп за хора с увреждания;

- Помещения за шофъори, проверители, диспечерски пункт и технически системи за управление на обществения транспорт. 

* Автобусен  сектор за изхода на БРТ - платформа с лека метална покривна конструкция, която осигурява видимост за шофьори и пътници, места за изчакване. 

* Към прилежащата територия на терминала са ситуирани:

- Автобусен сектор за входа на БРТ;

- Тролейбусна спирка за изхода с конвенционален готов заслон. 

Отопляемите рампи на автобусните сектори, платформите за качване на равнището на пода на превозното средстсво в зоната на терминала, спирките - всичко това гарантира сигурно придвижване на пътниците при слизане и качване, дори и при заледяване. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване на трудноподвижни хора.

Пространството около сградата на терминала и около автобусните спирки е проектирано така, че да осигурява на пътниците качествено обслужване и безопасност. Това включва добра осветеност на района, система за видеонаблюдение, озеленяване и облагородяване на района, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца.

Пространството, обособено за озеленяване, е съобразено с пътникопотоците в комплекса. Озеленената площ е преходна от жилищната територия към Терминала. Тя е решена като място за отдих - с пейки и сенници. Алейната мрежа е в пейзажен стил, а декоративната дълготрайна дървесна и храстова растителност е в пълна хармония с архитектурата и функционалното зониране на пространството. За оперативните нужди е осигурен паркинг за изчакване на автобусите между курсовете. 

Строителството на Терминал "Меден рудник" е част от изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега