Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници се обявиха "за" засилените мерки по дискотеките

Общинските съветници се обявиха "за" засилените мерки по дискотеките

Общинските съветници се обявиха "за" засилените мерки по нощните заведения, които кметът Димитър Николов въвежда. Общо 37 от представителите са подписали Декларация, с която заявяват, че животът, здравето и сигурността на хората трябва да бъдат гарантирани.

Общинските съветници се обявиха "за" засилените мерки по нощните заведения, които кметът Димитър Николов въвежда. Общо 37 от представителите са подписали Декларация, с която заявяват, че животът, здравето и сигурността на хората трябва да бъдат гарантирани.

"Радвам се, че по такива важни за обществото теми общинските съветници загърбват политическите си интереси и показват отговорност за решаването на проблемите", каза председателят на местния парламент Костантин Луков.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов внесе за разглеждане в Общинския съвет крути мерки за сигурност в бургаските дискотеки. Промените в наредбата за опазване на обществения ред ще се приемат на януарската сесия. Ако до месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят изискванията, ще бъдат затваряни. 

Промените в Наредбата за опазване на обществения ред са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение. Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на сесията през януари. 

Кметът Димитър Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници. Той е убеден, че с правилата и общата координация за контрол на изпълнението им ще се увеличи сигурността в заведенията. 


Eто пълния текст на Декларацията, подписана от общинските съветници:

"Декларация на Общински съвет - Бургас относно предприетите мерки за засилен контрол в нощните заведения

Ние, общинските съветници на Бургас, заявяваме общата си подкрепа към действията на Кмета на Община Бургас за въвеждането на строг контрол в нощните заведения и гарантиране живота, здравето и сигурността на гражданите. Водени сме от убеждението, че спазването на закона и грижата ни за спокойствието на хората е наша обща мисия, която не може да бъде предмет на политически спорове.

През последните седмици станахме свидетели на неприятни инциденти в нощни заведения в Бургас, при които пострадаха хора. В качеството си на общински съветници, избрани от нашите съграждани, и като родители, заявяваме, че няма да толерираме каквато и да било проява на насилие и липса на контрол. 

Фундаментът на съвременното демократично общество са законите и те трябва да се спазват от всички. Общински съвет - Бургас при вземане на своите решения винаги се е ръководил и ще следва и в бъдеще принципа да се гарантира сигурността и спокойствието на всеки един гражданин."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега